«Πέταξε» στην κορυφή της Ευρώπης ο Τεντόγλου – «Δεν ήμουν πολύ καλός σήμερα, αν αγωνιζόμουν βράδυ θα έκανα 8.50»

Ο 24χρονος Έλληνας άλτης του μήκους πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό του αγωνίσματός του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, κατακτώντας

με αυτόν τον τρόπο το χρυσό μετάλλιο στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο. Το πρώτο του άλμα στα 8.30μ. ήταν αρκετό για να του χαρίσει την κορυφή στον μεγάλο αγώνα. Με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε… εντυπωσιακά το 2023, στοχεύοντας σε ακόμα μεγαλύτερες επιδόσεις και επιτυχίες στη συνέχεια. Επίσης, πρόκειται για το τρίτο συνεχόμενο χρυσό του μετάλλιο στη διοργάνωση, μιας και είχε κατακτήσει και αυτά της Γλασκώβης το 2019 και του Τορούν το 2021.

«Που να αφιερώσω τη νίκη; Καλύτερα να μην πεις τίποτα τέτοιες στιγμές»

«Δεν ήμουν πολύ καλός σήμερα, γιατί ήταν πρωινός οαγώνας και αν αγωνιζόμουν βράδυ θα έκανα τουλάχιστον 8.50μ άλμα» δήλωσε ο χρυσός Πρωταθλητής Ευρώπης στην ΕΡΤ, σημειώνοντας πως το πρωινό ξύπνημα για εκείνον είναι δύσκολο. Κρατώντας πάντα χαμηλούς τόνους, ανέφερε ότι θα μπορούσε να χάσει σήμερα και κάποιος άλλος – ένα αουτσάιντερ- να είχε κερδίσει την πρώτη θέση.

Παράλληλα ευχαρίστησε τους Έλληνες που βρίσκονταν στο στάδιο και έκαναν φανταστική κερκίδα,όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση αν θα αφιερώσει πουθενά τη νίκη του, αναρωτήθηκε: Που να την αφιερώσω; δεν ξέρω, καλύτερα να μην πεις τίποτα σε τέτοιες στιγμές». Και επανέλαβε τις δηλώσεις του Νίκου Νυφαντόπουλου ότι εμείς είμαστε εδώ και αγωνιζόμαστε και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να απαλύνουμε τον πόνο των οικογενειών των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη. «Εμείς είμαστε εδώ και δεν έχει καμία σημασία γι’ αυτούς», είπε χαρακτηριστικά.

ertnews.gr
...
Νεότερη Παλαιότερη