«Βόμβα»: Ο Έλον Μασκ σκέφτεται να αγοράσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Έτοιμος να τινάξει την μπάνκα στον αέρα εμφανίζεται να είναι ο Έλον Μασκ, ο οποίος, φέρεται να σκέφτεται να αγοράσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τα

αδέρφια Glazer, σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Μail.

Ο επικεφαλής του Twitter, της SpaceX και της Tesla, με περιουσία ύψους 157 δισεκατομμυρίων λιρών είναι από τους λίγους που θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά την αγορά ενός τέτοιου συλλόγου.

Θα αγοράσει λοιπόν ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Η προθεσμία που έχουν δώσει τα αδέρφια Glazer τελειώνει την ερχόμενη Παρασκευή και ο Έλον Μασκ ίσως αποτελέσει ένα από τα φαβορί για την αγορά της ομάδας. Θα καταθέσει προσφορά; 

Συνεργάτες του δεν σχολιάζουν αν υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά του, ωστόσο πηγές που έχουν σχέση με τις διαδικασίες πώλησης, γνωρίζουν την «προσοχή» που δείχνει, σύμφωνα με την Daily Mail.

Μεγάλοι του αντίπαλοι είναι οι Καταριανοί επιχειρηματίες, οι οποίοι μετά την διοργάνωση του Μουντιάλ, έχουν εκφράσει την επιθυμία αγοράς μίας ποδοσφαιρικής ομάδας και o Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, o πλουσιότερος άνθρωπος της Αγγλίας.

Πάντως, το περασμένο καλοκαίρι,  ο Έλον Μασκ είχε αστειευτεί με το συγκεκριμένο θέμα σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Όμως, τελικά, η ανάρτηση αυτή ίσως αποδειχθεί αληθινή.

Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο ο Μασκ εμφανίστηκε να αστειεύεται για το ταραγμένο ιστορικό του στην προσπάθειά του να αγοράσει εισηγμένες εταιρείες, γράφοντας στο Twitter: «Επίσης, αγοράζω τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καλώς ήρθες». Αργότερα ανέφερε ότι η ανάρτηση ήταν μέρος ενός «παλιού αστείου».

Είχε προηγηθεί το εξής πολιτικό σχόλιο:  «Για να είμαι σαφής, υποστηρίζω το αριστερό μισό του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και το δεξιό μισό του Δημοκρατικού Κόμματος!» (κάνοντας αναφορά στις θέσεις της ποδοσφαιρικής ενδεκάδας).

Πηγή

...
Νεότερη Παλαιότερη