Σεισμός στην Τουρκία: Το αγόρι που ήθελε ένα κουλούρι κάτω από τα ερείπια αγκάλιασε τους διασώστες

Ο διάλογος για ένα κουλούρι του 12χρονου Abdulhalil Reşvani, που σώθηκε από τα ερείπια στη Malatya, που επλήγη από τους σεισμούς στην Τουρκία, με τους

διασώστες καταγράφηκε σε κινητό τηλέφωνο.

Οι στιγμές που οι ομάδες διάσωσης μιλούν με τους ανθρώπους που έσωσαν κάτω από τα ερείπια για να τους κρατήσουν ξύπνιους, αποκαλύπτουν την πραγματική διάσταση της κατάστασης στη γειτονική χώρα.

Ομάδες έρευνας και διάσωσης του Γραφείου Αντιπροσωπείας του Ιδρύματος Ανθρωπιστικής Αρωγής του Human Rights and Freedoms (IHH) στην Τραπεζούντα διέσωσαν 3 τραυματίες από τα συντρίμμια του κατεστραμμένου διαμερίσματος Yetiş στην οδό Zapçıoğlu.

Ο Atilhan Sancak και ο Fatih Çıkrık που συνέχισαν το έργο διάσωσης, έφτασαν στον 12χρονο Abdulhalil.

Ο διάλογος μέσα στα συντρίμμια είναι συγκινητικός

Ο Abdulhalil, που είδε τους διασώστες να βγάζουν φωτογραφίες με τα κινητά τους τηλέφωνα, είπε: “Σε ποιον θα τις δείξετε;” ρωτάει το παιδί. Δηλώνοντας ότι θα έδειχνε τις εικόνες σε όλους, το μέλος της ομάδας μίλησε για λίγο με τον Abdulhalil.

Ο Abdulhalil, ο οποίος γνώριζε τους διασώστες λόγω της προηγούμενης βοήθειάς τους, λέει: “Μπορείς να μου φέρεις ένα κουλούρι, σωστά;”. Ο διασώστης απάντησε στον Abdulhalil: «Θα φέρω εγώ ένα κουλούρι, γιε μου».

Ο Abdulhalil, ο οποίος δεν μπορούσε να κρύψει την έκπληξή του, ενώ χαιρετούσε βγαίνοντας από τα συντρίμμια, ευχαρίστησε την ομάδα που τον έσωσε και αγκάλιασε τον διασώστη. 

Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη