Γεγονός ο πρώτος μετροπόντικας της Γραμμής 4 του Μετρό στην Αθήνα – Τα πρώτα πλάνα

Η Γραμμή 4 του Μετρό αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα συγκοινωνιακών υποδομών στην Ευρώπη.

«Ο πρώτος μετροπόντικας της Γραμμής 4 του Μετρό θα ξεκινήσει το ταξίδι του από την Κατεχάκη. Ένα σημαντικό ορόσημο καθώς θα σημάνει την έναρξη του βασικού κατασκευαστικού έργου. Ένα από τα μεγαλύτερα έργα συγκοινωνιακών υποδομών στην Ευρώπη που θα εξυπηρετεί επιπλέον 340.000 επιβάτες υλοποιείται στην Αθήνα», αναφέρει σε ανάρτησή του ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα συγκοινωνιακών υποδομών στην Ευρώπη.

Υπολογίζεται ότι με την ολοκλήρωση κατασκευής του πρώτου τμήματος, «Άλσος Βεΐκου – Γουδή», 340.000 επιβάτες θα μετακινούνται σε καθημερινή βάση, 53.000 αυτοκίνητα θα «βγουν» από τους δρόμους και η απόσταση Γαλάτσι – Γουδή θα καλύπτεται σε 17 λεπτά.

Η Γραμμή 4 αποτελείται από 2 σκέλη ακτινικής μορφής, προς Γαλάτσι και Μαρούσι, και ένα κεντρικό τμήμα διερχόμενο από το κέντρο της Αθήνας, έχει συνολικό μήκος 38,2 χλμ. και περιλαμβάνει 35 συνολικά σταθμούς.

Ο προϋπολογισμός κατασκευής του έργου ανέρχεται στα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, από τα οποία η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα διαθέσει τα 800 εκατομμύρια, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί από το νέο ΕΣΠΑ και εθνικούς πόρους. Το αμαξοστάσιο της Γραμμής 4 προβλέπεται στα Σεπόλια.

Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη