Ιπτάμενα αντικείμενα: Αποκαλυπτικοί διάλογοι Αμερικανών πιλότων – Πώς αστόχησαν την πρώτη φορά

Το άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο ήταν περίεργο, με τους πιλότους να μην μπορούν να ξεχωρίσουν ακριβώς σχήμα, χρώμα, μέγεθος.

Τους διαλόγους μεταξύ των πιλότων των δύο αμερικανικών F-16 που κατέρριψαν το άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο πάνω από τη λίμνη Χιούρον στις ΗΠΑ, φέρνει στο φως το The Drive.

«Είναι μπαλόνι; Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι… », αναφέρει ο πιλότος, επιβεβαιώνοντας πως ακόμα και οι ίδιοι δεν είχαν σαφή εικόνα για το τι έχουν να αντιμετωπίσουν δεκάδες χιλιάδες πόδιοα πάνω από τη γη.

Στη συγκεκριμένη επιχείρηση συμμετείχαν ένα ζευγάρι F-16CM της 148ης Πτέρυγας Μάχης «Bulldogs», καθώς και ένα αεροσκάφος KC-135 και ένα E-3 AWACS.

Το άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο ήταν περίεργο, με τους πιλότους να μην μπορούν να ξεχωρίσουν ακριβώς σχήμα, χρώμα, μέγεθος. «Δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι μεταλλικό ή κάτι άλλο, αλλά μπορώ να δω κάτι σαν γραμμές να εξέχουν κάτω από αυτό, αλλά δεν μπορώ να δω τίποτα κάτω από αυτό», περιγράφει άλλος πιλότος. Όπως είναι φανερό, οι πιλότοι έβλεπαν κάτι που δεν είχαν αντικρίσει ξανά.

Σύμφωνα με όσα μπόρεσαν να περιγράψουν οι πιλότοι, το άγνωστο αντικείμενο είχε μεταλλικό μαύρο χρώμα και ήταν γυαλιστερό αφού αντανακλούσε τις ακτίνες του ήλιου. Έτσι, οι πιλότοι δυσκολεύονταν ακόμα περισσότερο να περιγράψουν τι είχαν μπροστά τους.

«Δεν θα το έλεγα πραγματικά μπαλόνι… Δεν ξέρω τι… Μοιάζει με μπαλόνι… είναι δύσκολο να το ξεχωρίσεις», ακούγεται να λέει ένας από τους πιλότους.
«Θα το λέω μπαλόνι», προσθέτει στη συνέχεια ένας άλλος πιλότος.

Τα μαχητικά έκαναν δύο προσπάθειες να καταρρίψουν το άγνωστης ταυτότητας αντικείμενο, κάτι που επιβεβαιώνει και ο Μάρκ Μάιλι, ανώτατος στρατηγός του Πενταγώνου. Τα F-16 χρησιμοποίησαν πυραύλους Sidewinder AIM-9X που κοστίζουν 400.000 δολάρια ο καθένας, ωστόσο ο πρώτος αστόχησε.

Έτσι, η επιτυχής κατάρριψη του αντικειμένου που έμοιαζε με μπαλόνι κόστισε σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια στον αμερικάνικο στρατό.

Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη