Ιαπωνία: Θέλει να υποβαθμίσει τoν κορονοϊό σε εποχική γρίπη από την άνοιξη

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβαθμίσει την COVID σε λιγότερη σοβαρή λοιμώδη νόσο

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας θα εξετάσει τη χαλάρωση των μέτρων για τον νέο κορονοϊό από την άνοιξη, υποβαθμίζοντας τη νόσο που προκαλεί σε πολύ λιγότερο σοβαρή κατηγορία και αίροντας το μέτρο της χρήσης μάσκας σε κλειστούς δημόσιους χώρους, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Φουμίο Κισίντα.

Μιλώντας στον Τύπο έπειτα από συνεδρίαση των συναρμοδίων υπουργών, ο κ. Κισίντα εξήγησε πως τους ζήτησε να εξετάσουν υπό ποιους όρους και προϋποθέσεις θα μπορούσε να υποβαθμιστεί η COVID-19 στην ίδια κατηγορία με την εποχική γρίπη.

«Καθώς προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε τον φυσιολογικό τρόπο ζωής στην Ιαπωνία, θα θέλαμε να αλλάξουμε διάφορα μέτρα βήμα-βήμα», είπε ο κ. Κισίντα σε δημοσιογράφους. Η υποβάθμιση της νήσου στην κατηγορία 5 (από την κατηγορία 2 σήμερα) θα σημάνει πως δεν θα απαιτείται απομόνωση για όσους μολύνονται και για τις στενές επαφές.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται επίσης άφησε να εννοηθεί ο κ. Κισίντα να συστήσει μόνο οι άνθρωποι με συμπτώματα της νόσου να φορούν μάσκες σε κλειστούς δημόσιους χώρους. Ως αυτό το στάδιο, η σύσταση αφορά όλους τους πολίτες.

Η κυβέρνηση χαλάρωσε τα μέτρα για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού τον Μάιο. Είχε ανακοινώσει τότε πως οι πολίτες δεν χρειαζόταν πλέον να φορούν μάσκες σε εξωτερικούς χώρους αν τηρούσαν την απαραίτητη κοινωνική απόσταση. Μολαταύτα, η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών της Ιαπωνίας συνεχίζει παρά τη σύσταση αυτή να φοράει μάσκα σε δημόσιους χώρους, είτε είναι κλειστοί είτε ανοικτοί.

Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Ιαπωνία έχει φθάσει τους 64.220 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 31,81 εκατ. κρουσμάτων του SARS-CoV-2 (451/96.392 αντίστοιχα σε 24 ώρες), σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους διαθέσιμους αριθμούς του υπουργείου Υγείας στο Τόκιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

...
Νεότερη Παλαιότερη