Τραγωδία στο Νεπάλ: Το δραματικό βίντεο με τα τελευταία δευτερόλεπτα της πτήσης

Τουλάχιστον 68 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την συντριβή της εσωτερικής πτήσης της Yeti Airlines στην Ποχαρά του Νεπάλ, στο χειρότερο αεροπορικό δυστύχημα της

τελευταίας 30ετίας στην μικρή χώρα των Ιμαλαΐων.

Εκατοντάδες μέλη σωστικών συνεργείων συμμετείχαν στις έρευνες στην πλαγιά του λόφου όπου συνετρίβη το αεροσκάφος που μετέφερε 72 επιβαίνοντες στην πτήση από την πρωτεύουσα Κατμαντού προς την τουριστική πόλη Ποχαρά.

Οι έρευνες ξεκίνησαν και πάλι νωρίς τη Δευτέρα.

Από τα συντρίμμια ανασύρθηκε κινητό επιβάτη που φέρεται να έχει καταγράψει τα τελευταία λεπτά της πτήσης. Το βίντεο κάνει τον γύρο των social media, χωρίς ωστόσο να έχει επαληθευτεί από το NDTV που το προέβαλε πως πρόκειται για γνήσιο βίντεο επιβάτη.

Στο βίντεο ακούγεται έκρηξη, ενώ στη συνέχεια φαίνεται να καταγράφεται πυρκαγιά και ακούγονται οι κραυγές των επιβατών.

Σε εικόνες που μεταδόθηκαν την Κυριακή από την τοπική τηλεόραση διακρίνεται πυκνός μαύρος καπνός να υψώνεται πάνω από το σημείο της συντριβής καθώς διασώστες και κάτοικοι της περιοχής είναι συγκεντρωμένοι γύρω από τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο με τη στιγμή της πτώσης:

Το αεροπορικό δυστύχημα αυτό είναι το πλέον πολύνεκρο στο Νεπάλ από το Μάρτιο του 2018, όταν πτήση της US-Bangla συνετρίβη στο Κατμαντού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 51 από τους 71 επιβαίνοντες, σύμφωνα με το Δίκτυο Ασφάλειας της Αεροπορίας.

Στο δικινητήριο αεροσκάφος ATR 72 που ανήκε στη νεπαλέζικη αεροπορική εταιρία Yeti Airlines επέβαιναν 72 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο βρέφη και τέσσερα μέλη του πληρώματος, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας Σουνταρσάν Μπαρταούλα.

Αξιωματούχος του αεροδρομίου του Νεπάλ δήλωσε ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν πέντε Ινδοί, τέσσερις Ρώσοι, ένας Ιρλανδός, δύο Νοτιοκορεάτες, ένας Αυστραλός και ένας Αργεντινός υπήκοος.

Το αεροσκάφος είχε ηλικία 15 ετών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα παρακολούθησης πτήσεων FlightRadar24.

Τα αεροπορικά δυστυχήματα δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στο Νεπάλ, όπου βρίσκονται οκτώ από τα 14 υψηλότερα βουνά του πλανήτη, μεταξύ των οποίων το Έβερεστ, καθώς ο καιρός μπορεί να αλλάξει ξαφνικά και να επικρατήσουν επικίνδυνες συνθήκες.


Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη