Βόλος: Του έκλεψαν 6.000 ευρώ, στο όνομα της… Άμπερ Χερντ

Ο Βολιώτης δέχτηκε μηνύματα στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο και μέσω FB από υπαλλήλους, δήθεν από την Αμερικανίδα ηθοποιό και μοντέλο Άμπερ Χερντ, ότι δήθεν

ενδιαφερόταν να επενδύσει στα ελληνικά νησιά, σε ξενοδοχεία και όχι μόνο, ζητούσε επιχειρηματία – συνεργάτη και επέλεξε τον 33χρονο τότε άνδρα.

Πείστηκε ότι η Άμπερ Χερντ, η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός, πρώην σύζυγος του Τζόνι Ντεπ, τον εντόπισε μέσω Facebook και του ζήτησε συνεργασία προκειμένου να ανοίξει μαζί του… δουλειές στην Ελλάδα. Ο λόγος για έναν 35χρονο, κατά δήλωσή του πρώην άνεργο και σήμερα επιχειρηματία αγρότη, ο οποίος βρέθηκε χθες ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, να εξιστορεί το χρονικό της εξαπάτησής του από δίκτυο επιτηδείων, οι οποίοι κατάφεραν να του αποσπάσουν χρηματικό ποσό, ύψους 5.000 ευρώ.

Όπως κατέθεσε ο ίδιος, η διάσημη ηθοποιός ήρθε σε επαφή μαζί του μέσω Facebook ενώ αναπτύχθηκε επικοινωνία και μέσω e-mail. Του πρότεινε επαγγελματική συνεργασία και εκείνος νόμιζε ότι βρήκε την ευκαιρία να κάνει την τύχη του και να βγει από το καθεστώς της ανεργίας. Άρχισαν να έχουν συνομιλία και δεν δίστασε να καταθέσει σε λογαριασμό που του υποδείχθηκε το ποσό των 5.000 ευρώ προκειμένου να γίνει η έναρξη της υποτιθέμενης συνεργασίας.

«Εσείς πιστέψατε ότι η υπαρκτή ηθοποιός επικοινώνησε μαζί σας;» η ερώτηση με έκπληξη από την πρόεδρο της έδρας. «Ναι φυσικά. Έβλεπα τη δραστηριότητά της. Απαντούσε στα μηνύματα των χρηστών και επίσης είχε προχωρήσει σε διάφορες επενδύσεις. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Με μπέρδεψε. Αγχώθηκα, ζαλίστηκα», κατέθεσε ο 35χρονος ενώπιον του δικαστηρίου για την επαγγελματική σχέση που άνοιξε με απατεώνες που εμφανίστηκαν ως Άμπερ Χερντ με ψεύτικο προφίλ στο Facebook.

«Μα καλά, δεν έχετε ακούσει για υποθέσεις απάτης; Δεν σας παραξένεψε ότι μία διάσημη ηθοποιός ήρθε σε επαφή μαζί σας;», η ερώτηση από την έδρα του δικαστηρίου που δεν μπορούσε να πιστέψει πόσο εύκολα ένας άνθρωπος μπορεί να πέσει θύμα στα χέρια επιτηδείων. «Δεν ήξερα για διαδικτυακές απάτες. Αυτοί οι άνθρωποι είχαν καλά οργανωμένο σύστημα και πείστηκα. Μέχρι να καταλάβω ότι ήταν απάτη, είχα χάσει τα χρήματά μου. Μου έχει στείλει μήνυμα και η Σαρλίζ Θερόν, αλλά πλέον ξέρω», κατέθεσε ο 35χρονος, ο οποίος πάντως δεν άφησε την υπόθεση να περάσει έτσι…

Κατέθεσε μήνυση για εξαπάτηση σε βάρος των ιδιοκτητών και υπαλλήλων της τηλεφωνικής γραμμής μέσω του οποίου ενεργοποιήθηκε το ψεύτικο προφίλ, πετυχαίνοντας την καταδίκη τους με ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή σε κάθε έναν από τους κατηγορούμενους.

Πηγή: taxydromos.gr. ...
Νεότερη Παλαιότερη