Ακραίο bullying σε 12χρονο: Συμμαθητές έσβηναν πάνω του τσιγάρα

Κόλαση έχει γίνει η ζωή ενός μαθητή 12,5 χρόνων που φοιτά στη Β’ Γυμνασίου στον Αλμυρό, καθώς επί

δύο χρόνια δέχεται μπούλινγκ από ομάδα συμμαθητών του, με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει ξεφύγει εκτός ορίων.

Το δράμα που βιώνει καθημερινά αυτό το παιδί και κατ’ επέκταση οι γονείς του, αποκαλύφτηκε χθες στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, όπου δικαζόταν ζευγάρι από τον Αλμυρό.

Όπως αναφέρει το taxydromos.gr, το ζευγάρι και ειδικότερα ο σύζυγος, καταγγέλθηκε από συμμαθητές του γιου τους, ότι τους απείλησε με καραμπίνα, όταν πήγαν έξω από το σπίτι του για να διαμαρτυρηθούν για τη συμπεριφορά του γιου του.

Στην ακροαματική διαδικασία ακούστηκαν πράγματα φριχτά. Το παιδί του ζευγαριού, τα δύο τελευταία χρόνια κακοποιείται λεκτικά και σωματικά από τρεις συμμαθητές του. Το μπούλινγκ που δέχεται δύο χρόνια τώρα που φοιτεί στο Γυμνάσιο ήταν η αιτία για τα όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη Πέμπτη.

Όπως αποκαλύφθηκε στο δικαστήριο, ο γιος του ζευγαριού, πριν από έναν χρόνο, υπέστη σωματική κακοποίηση από τους τρεις συμμαθητές του. Οι τρεις ανήλικοι φέρεται να του έδεσαν τα χέρια, να του χαράκωσαν τις παλάμες και στη συνέχεια να του έκαψαν τις πληγές με τσιγάρο!

Το δικαστήριο μετά τις αποκαλύψεις έκρινε ομόφωνα αθώο το ζευγάρι που κάθισε στο εδώλιο, καθώς δεν αποδείχτηκε ούτε η εξύβριση, ούτε η παράνομη οπλοκατοχή. Μάλιστα στο δικαστήριο αναγνώστηκε και αναφορά του ΑΤ Αλμυρού, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος ουδέποτε είχε όπλο ή είχε εκδώσει άδεια οπλοκατοχής.

«Όλα αυτά ήταν στη φαντασία των μαθητών. Ήταν τα όσα επινόησαν για να συνεχίσουν να τρομοκρατούν τον συμμαθητή τους, εκμεταλλευόμενοι το πρόβλημά του», επισήμανε στο δικαστήριο ο συνήγορος υπεράσπισης του ζευγαριού. Μία επισήμανση που εκ της αποφάσεως φαίνεται ότι συμμερίστηκαν και οι δικαστές.

Όσοι πάντως παρακολούθησαν την ακροαματική διαδικασία έμειναν εμβρόντητοι, με τα όσα ακούστηκαν ότι διαδραματίζονται σε ένα σχολείο μεταξύ μαθητών, δίχως να έχει «ανοίξει μύτη».

«Προστατεύστε το παιδί μου»

Τα όσα ξεδιπλώθηκαν μέσα από τις καταθέσεις ήταν πράγματι συγκλονιστικά.

Ο 12,5 χρόνων γιος του ζευγαριού με τον έναν από τους τρεις ανήλικους που τον κακοποιούν πηγαίνουν στην ίδια τάξη, στη Β΄ Γυμνασίου, (αν και μεγαλύτερος εκείνος, αλλά έχει χάσει χρονιά), ενώ οι άλλοι δύο φοιτούν στην Γ’ Γυμνασίου. Οι τρεις φέρεται να εκμεταλλεύονται το νοητικό πρόβλημα που έχει και τον χρησιμοποιούν «ως μπροστινό», για να κάνουν διάφορες αταξίες, οι οποίες την περασμένη εβδομάδα πήραν άλλη διάσταση, καθώς εκλάπη ένα μηχανάκι στον Αλμυρό και υποδείχτηκαν εκείνοι ως οι δράστες.

Η μητέρα του 12χρονου απολογούμενη για το συμβάν της Πέμπτης ξέσπασε σε λυγμούς και απευθυνόμενη στο δικαστήριο είπε: «Προστατεύστε το παιδί μου. Περνάει ζωή μαρτύριο εξαιτίας συγκεκριμένων συμμαθητών του». Η μητέρα κατονόμασε τα παιδιά μέσα στο δικαστήριο, ένα εκ των οποίων είναι παιδί του ζευγαριού που έκανε σε βάρος τους την καταγγελία την περασμένη Πέμπτη.

Η ίδια αρνήθηκε ότι απείλησε τους ανήλικους και ότι ο σύζυγός της έβγαλε καραμπίνα στα παιδιά. «Τους προειδοποίησα να μην ξαναενοχλήσουν το παιδί μου. Τον περιπαίζουν, τον χρησιμοποιούν ως “μπροστινό” γιατί είναι λίγο αγαθός και κάνουν παραβατικά πράγματα», συνέχισε η ίδια.

Στο ίδιο ύφος κινήθηκε και η κατάθεση του συζύγου της, ο οποίος κατηγορούνταν ότι έβγαλε καραμπίνα στα παιδιά. Και εκείνος αναφέρθηκε στην «κόλαση» που βιώνει το παιδί τους και κάλεσε τους γονείς του ενός ανήλικου, που ήταν παρόντες στο δικαστήριο, να συνετίσουν τον γιο τους.

Στο δικαστήριο μάρτυρας υπεράσπισης του ζευγαριού κατέθεσε ένας επαγγελματίας, που διατηρεί επιχείρηση κοντά στο σπίτι τους.

Οι γονείς που κατήγγειλαν το συμβάν

Στο δικαστήριο είχαν καταθέσει οι γονείς του ενός από τους ανήλικους που κατήγγειλαν ότι απειλήθηκαν με καραμπίνα. Στις απανωτές ερωτήσεις που τους τέθηκαν από το δικαστήριο, αλλά και τον συνήγορο υπεράσπισης του ζευγαριού που ήταν κατηγορούμενο, έπεσαν σε αντιφάσεις. Ενώ στην αρχική τους κατάθεση είχαν πει ότι τα παιδιά που απειλήθηκαν ήταν τέσσερα, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αποκαλύφτηκε ότι ήταν τρία. Παραδέχθηκαν ότι το παιδί τους είναι ζωηρό, επιβεβαίωσαν ότι πήρε 6ήμερη αποβολή μετά το επεισόδιο με τον 12χρονο, αλλά όταν ρωτήθηκαν για αυτό το συμβάν να πούνε περισσότερα, απάντησαν ότι δεν θυμούνται λεπτομέρειες και ότι «δεν δικάζεται σήμερα αυτό το γεγονός».

Το δικαστήριο έκρινε αθώο το ζευγάρι, το οποίο αποχώρησε από το δικαστήριο ανακουφισμένο για την απόφαση, αλλά με μεγάλη ανησυχία για την έκβαση που θα έχει η κοινή μαθητική συμβίωση του παιδιού τους με τους συγκεκριμένους ανήλικους.

Πηγή... ...
Νεότερη Παλαιότερη