Κούγιας: «Οι τηλεοπτικές εκπομπές έχουν γίνει δικηγορικά γραφεία»

«Το λαϊκό δικαστήριο, πρέπει να τελειώνει», τονίζει ο γνωστός ποινικολόγος και συγχαίρει τον ΔΣΑ για την κατεπείγουσα έρευνα που άρχισε.

Συγχαρητήρια στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για την κατεπείγουσα έρευνα που άρχισε, έδωσε μέσα από δήλωσή του ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, αναφέροντας ότι τόσα χρόνια οι τηλεοπτικές εκπομπές «δηλητηριάζουν τόσο τη συνείδηση των ασχέτων με την ποινική επιστήμη, όσο και τις αρχές των Ελλήνων πολιτών».

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, «τα τελευταία χρόνια συγκεκριμένες τηλεοπτικές εκπομπές έχουν μεταβληθεί σε δικηγορικά γραφεία με μόνιμα μέλη δικηγόρους ταπεινοτάτου μορφωτικού, ποιοτικού και προσωπικού επιπέδου».

Η δήλωση:

Σε λίγα χρόνια θα συμπληρώσω 50 χρόνια δικηγορίας και αυτός ο εκφυλισμός του λειτουργήματος του Δικηγόρου – Ποινικολόγου από ένα σύστημα πρωινών, μεσημεριανών και απογευματινών εκπομπών που καταστρέφει την ποινική δίκη και την μετατρέπει σε λαϊκό δικαστήριο, πρέπει να τελειώνει.

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια συγκεκριμένες τηλεοπτικές εκπομπές έχουν μεταβληθεί σε δικηγορικά γραφεία με μόνιμα μέλη δικηγόρους ταπεινοτάτου μορφωτικού, ποιοτικού και προσωπικού επιπέδου.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα είμαι ο μόνος Δικηγόρος που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά τηλεοπτικών εκπομπών και των παρουσιαστών τους, γιατί επί χρόνια δηλητηριάζουν τόσο τη συνείδηση των ασχέτων με την ποινική επιστήμη, όσο και τις αρχές των Ελλήνων πολιτών και αυτή η εκτροπή εμφανίζεται σε σημαντικές ποινικές δίκες, όπου εμφανίζεται το πρωτοφανές παγκόσμιο φαινόμενο, να καταδικάζονται αθώοι άνθρωποι μόνο από ενόρκους και όχι από τακτικούς Δικαστές.

Αυτό το απόστημα πρέπει να σπάσει κι εγώ για άλλη μια φορά, με το οποιοδήποτε προσωπικό κόστος, όπως έπραξα και στις δίκες όπου ανεδείχθη το παραδικαστικό κύκλωμα δικηγόρων, δικαστών και εισαγγελέων, όπου ήμουν ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας, θα πράξω και πάλι το ίδιο.

Χρόνια πολλά.

Αθήνα, 30/12/2022

Με εκτίμηση και σεβασμό

Αλέξιος Κούγιας

Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη