Χριστουγεννιάτικο κονσέρτο «Η Κυριακή των Χριστουγέννων» από την ΠΔΕ, στο Μεσολόγγι


Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης, σε συνεργασία με τον Μουσικό Όμιλο  «Ιωσήφ Ρωγών» υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μανωλάτου και την Μεικτή Χορωδία «Μελοέσσα», με σολίστ τον τενόρο, Ανδρέα Φούκα σας προσκαλούν στο Χριστουγεννιάτικο κονσέρτο «Η Κυριακή των Χριστουγέννων» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου του 2022 και ώρα 20:00 στο Αμφιθέατρο εκδηλώσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος-Π.Ε. Αιτ/νίας, Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Η εν λόγω εκδήλωση, έχει ως άμεσο  σκοπό την  επικοινωνία  και τη  σύνδεση του ανθρώπου με το θείο πνεύμα στο πλαίσιο της χριστουγεννιάτικης μυσταγωγίας και τη συνύπαρξη διαφορετικών πολιτιστικών και θρησκευτικών παραδόσεων. Ειδικότερα, έρχεται να μας θυμίσει ότι  η μαγεία των ύμνων που θα ακουστούν για το χαρμόσυνο μήνυμα της έλευσης του Θεανθρώπου δεν παρεμποδίζεται από γεωγραφικούς περιορισμούς, τουναντίον, οι ευεργετικές τους ικανότητες εκμηδενίζουν τις αποστάσεις και συνενώνουν τους ανθρώπους κάτω από το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Το Χριστουγεννιάτικο αυτό κονσέρτο αποκτά και μια ιδιαίτερη ακόμη αξία, καθώς αυτό θα είναι αφιερωμένο τόσο στους πολίτες της Π.Ε Αιτ/νίας,  αλλά και  στους υπαλλήλους της Περιφερειακής ενότητας Αιτ/νιας, ενώ  θα γίνει ειδική αναφορά στη μνήμη της υπαλλήλου Ανδρεάννας Πριοβόλου η οποία έφυγε πρόσφατα και αναπάντεχα  από την εργασιακή ομάδα της Π.Ε Αι/τ νίας, μια υπάλληλος παράδειγμα προσφοράς και πνευματικής καλλιέργειας. Η μνήμη της θα τιμηθεί  ιδιαιτέρως  με ένα «Κείμενο Αγάπης» από την Διευθύντρια του Διοικητικού-Οικονομικού της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιώτα Δακαλάκη και με ένα τραγούδι-αφιέρωμα από την καλλιτέχνιδα, Ευσταθία Γρέντζελου. Υπεύθυνοι των σκηνικών της μουσικής παράστασης είναι ο Δημήτρης Δημητρόπουλος και ο Γεώργιος Τσάτσος, ενώ υπεύθυνος ήχου και φωτισμού, ο Λευτέρης Δακαλάκης.

Στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου θα υπάρχει παζάρι «Αγάπης και Προσφοράς» του Εργαστηρίου «Παναγία η Ελεούσα» για όσους επιθυμούν να στηρίξουν ηθικά και υλικά το έργο του.

Ο Τομέας Πολιτισμού χρησιμοποιώντας ως μέσο και δίαυλο την τέχνη, επιδιώκει τη δημιουργία ενός πνευματικού κλίματος γεμάτο από θαλπωρή, ζεστασιά, αγάπη και μελωδικές χριστουγεννιάτικες νότες λίγο πριν τον εορτασμό της έλευσης του Θεανθρώπου με σκοπό την ενίσχυση της ψυχικής και πνευματικής υπόστασης των πολιτών. Με «όπλο» τη μουσική τέχνη πολεμά κάθε πικρία και θλίψη και επιδιώκει την εσωτερική «ανάταση», τη φιλία και την ειρήνη μεταξύ των ανθρώπων που αποτελεί και το διαχρονικό μήνυμα του πνεύματος των Χριστουγέννων.

... ...
Νεότερη Παλαιότερη