Αποχώρηση Φώτη Κωστούλα από τη διοίκηση του Παναιτωλικού


Ο Δήμαρχος Αγρινίου δήλωσε για την αποχώρηση του Φώτη Κωστούλα από την διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ:

«Ένας απολογισμός των τελευταίων 17 ετών αποδεικνύει ότι ο Φώτης Κωστούλας ήταν αντάξιος πρόεδρος ενός ιστορικού συλλόγου.
Σε λιγότερο από δυο δεκαετίες έγινε ο αναμορφωτής της ομάδας αφού κατάφερε να αναγεννήσει τον Παναιτωλικό από τις στάχτες του, εκσυγχρόνισε το γήπεδο και συνέβαλλε στην αλλαγή μιας μεγάλης περιοχής.
Έχτισε από το μηδέν ένα προπονητικό κέντρο και έδωσε ζωή και ανάσα σε πολλές οικογένειες.
Οφείλουμε δημόσια ευχαριστώ στον άνθρωπο που ακολούθησε το όραμά του.

Ως φίλαθλοι χρωστάμε ευχαριστώ γιατί ανέδειξε το σύμβολο της πόλης κερδίζοντας πανελλαδική αναγνώριση.
Ως Αγρινιώτες για τη στήριξη και την αλληλεγγύη στην τοπική κοινωνία.
Προσωπικά γιατί, όλα αυτά τα χρόνια, έζησα στις κερκίδες στιγμές ανατροπών, συγκίνησης και περηφάνιας. Άλλωστε ένας καλός αγώνας ποδοσφαίρου τα έχει όλα.

Ο Φώτης Κωστούλας κράτησε το τιμόνι στα εύκολα και τα δύσκολα.
Πάντα ψηλά και δυνατά».


Χριστίνα Σταρακά: Η σύγχρονη ιστορία του Παναιτωλικού είναι συνδεδεμένη με το Φώτη Κωστούλα

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Αγρινίου Χριστίνα Σταρακά, με αφορμή την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου του Παναιτωλικού και την επικείμενη αποχώρησή του Φώτη Κωστούλα μετά από 17 χρόνια από το τιμόνι της ομάδας, δήλωσε:

Η σύγχρονη ιστορία για το καμάρι του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας, τον Παναιτωλικό, είναι συνδεδεμένη με τον Φώτη Κωστούλα.
Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τον Παναιτωλικό διάλεξε τον δύσκολο δρόμο και επέλεξε να πάει κόντρα στις παθογένειες και την μιζέρια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Βασίστηκε σε αξίες και αρχές καθιστώντας τον Παναιτωλικό παράδειγμα προς μίμηση κι αδιαφορώντας για τις σειρήνες των διάφορων «συστημάτων».
Είχα τη χαρά να συνεργαστώ μαζί του από τις θέσεις ευθύνης στην Αυτοδιοίκηση, όταν διεκδικήσαμε κι εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με προϋπολογισμό 1.537.000 ευρώ, για την αναβάθμιση του γηπέδου.

Πρωταρχικό μέλημά του ήταν η δημιουργία σύγχρονου γηπέδου και υποδομών που τα αφήνει παρακαταθήκη για την ομάδα και την πόλη.
Αγάπησε ξανά τον τόπο του, τον στήριξε και τον προέβαλε σ’ όλη την Ελλάδα με τον αξιοπρεπέστατο τρόπο, κάνοντας τον Παναιτωλικό αξιοζήλευτο σε όλους τους φιλάθλους της χώρας.

Ο Φώτης Κωστούλας έγραψε ιστορία.
Το Αγρίνιο, ο Παναιτωλικός και ο ελληνικός αθλητισμός συνολικά, του οφείλουν πολλά.
Πρόεδρε σε ευχαριστούμε για όλα όσα πρόσφερες στον τόπο μας!
Υπήρξες ένας αθόρυβος ευεργέτης.


Ο Παναιτωλικός βιώνει μία ιστορική μετάβαση. Αυτήν την στιγμή δεν μπορώ να εκτιμήσω τί ακριβώς σημαίνει αυτό για την μελλοντική πορεία και την ταυτότητα του συλλόγου ως αθλητικού-πολιτιστικού φαινομένου. Το βέβαιο είναι ότι ο Φώτης Κωστούλας, περνώντας από τον χώρο των μεγάλων συλλογικών οραμάτων της νιότης στον επιχειρηματικό στίβο, απέδειξε στο Αγρίνιο ότι διέθετε προσωπικό όραμα, αφήνοντας θετικό αποτύπωμα. Ας μου επιτραπεί να πω ότι η ίδια η κληρονομιά του δεν θα του επέτρεπε να αποκοπεί από τα δρώμενα της περιοχής, η οποία έχει ανάγκη την περαιτέρω προσφορά του.

Όσο για τον Παναιτωλικό, η υλοποίηση των έργων στα πλαίσια του προγράμματος που εγκρίθηκε την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μετά από συντονισμένες προσπάθειες, μπορεί να αναδείξει την ιστορική οντότητα του φιλεκπαιδευτικού συλλόγου. Ταυτόχρονα να αποτελέσει έναυσμα για την αναβάθμιση της γύρω περιοχής με συγκεκριμένες δράσεις. Ο Παναιτωλικός σε πείσμα των καιρών παραμένει ΙΔΕΑ.

Γιώργος Βαρεμένος, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας
πηγη ... ...
Νεότερη Παλαιότερη