Φρίκη στις ΗΠΑ: 21 τραυματίες από επίθεση πίτμπουλ σε παιδική χαρά

Οι μαθητές της 5ης και της 6ης τάξης βρίσκονταν έξω από το Willard Intermediate South, σε μια μη περιφραγμένη αυλή όταν τα δύο πίτμπουλ άρχισαν να τους επιτίθενται. Οι δάσκαλοι που παρενέβησαν για να προστατεύσουν τους μαθητές, τραυματίστηκαν επίσης.

Σύμφωνα με το Springfield News-Leader, οι περισσότεροι τραυματισμοί ήταν μικροί. Η εφημερίδα αναφέρει ότι τρεις δάσκαλοι και τρεις μαθητές δέχθηκαν δαγκωματίες ή άλλα τραύματα που απαιτούσαν ιατρική φροντίδα. Οι υπόλοιποι μαθητές τραυματίστηκαν από το χάος που ακολούθησε καθώς οι μαθητές τράπηκαν σε φυγή προσπαθώντας να ξεφύγουν από τα άγρια σκυλιά.

Οι νοσοκόμες του σχολείου παρείχαν ιατρική φροντίδα μέχρι να φτάσουν οι πρώτες βοήθειες. Οι αξιωματικοί ελέγχου των ζώων είπαν στο KYTV ότι ο ένας σκύλος δεν είχε εμβολιαστεί για τη λύσσα και οι ιδιοκτήτες δεν μπορούσαν να παράσχουν απόδειξη εμβολιασμού για τον άλλο. Και τα δύο σκυλιά έκαναν τεστε για την ασθένεια. Τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Οι ιδιοκτήτες παρέδωσαν οικειοθελώς τα σκυλιά. Σύμφωνα με το News Leader, τα σκυλιά υπεβλήθησαν αργότερα σε ευθανασία. Το περιστατικό συνέβη εν ώρα διαλείμματος την Τετάρτη, που ήταν η τελευταία μέρα των μαθημάτων πριν από τις χειμερινές διακοπές. Οι περισσότεροι μαθητές επέστρεψαν στο σχολείο την επόμενη μέρα.

Πηγή. ...
Νεότερη Παλαιότερη