Kιβωτός του κόσμου: Χτυπούσαν παιδιά, ο πατέρας Αντώνιος τα ήξερε όλα

Συγκλονίζει η αποκάλυψη πρώην τρόφιμου στη Kιβωτού του κόσμου. – Βία, σωματική και λεκτική, εκμετάλλευση, τιμωρία και φόβο περιγράφει ο νεαρός.

Νέες καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την «Κιβωτό του Κόσμου» και τον πατέρα Αντώνιο. Ένας 20χρονος μιλώντας στην εφημερίδα «Ελεύθερο Τύπο» περιέγραψε όλα όσα βίωσε και είδε στα οκτώ ολόκληρα χρόνια όπου φιλοξενούταν στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Στην ηλικία των 11 ετών ο 15χρονος τότε βρέθηκε στη δομή του Κολωνού. «Εκεί χτυπούσαν τα παιδιά. Είδα με τα μάτια μου τι τους έκαναν. Τους έδιναν χαστούκια, τα έσπρωχναν, τα κλοτσούσαν. Τρία άτομα τα χτυπούσαν. Αυτά τα τρία είχαν μεγαλώσει στη “Κιβωτό του Κόσμου” και είχαν επαφή με τον πατέρα Αντώνιο ο οποίος, τα ήξερε όλα», περιέγραψε ο νεαρός στον «Ελεύθερο τύπο».

Ο 20χρονος, στα 15 του χρόνια έφυγε ξαφνικά από τη δομή στον Κολωνό. Μεταφέρθηκε στη δομή στη Χίο. «Σαν παιδί έκανα καμιά βλακεία. Με είχαν τιμωρήσει, βάζοντάς με να πλένω για μια εβδομάδα ταψιά και πιάτα. Αν δεν υπάκουγες, εάν δεν έκανες τις δουλειές που σου έβαζαν, απειλούσαν. Μας έλεγαν ότι εάν δεν κάνουμε ότι μας λένε, τότε θα μέναμε νηστικοί ή θα τρώγαμε μόνο ψωμί και νερό και τίποτε άλλο».

Στο σχολείο πήγαινε κανονικά στη Χίο. Ωστόσο, όπως μαρτυρεί, τον ανάγκασαν να το εγκαταλείψει στη Β΄ Λυκείου για να εργαστεί. «Μου έλεγαν ότι είμαι άχρηστος, ανίκανος, και πως δεν κάνω για σχολείο γιατί δεν είμαι καλός μαθητής και ότι πρέπει να γίνω εργάτης. Εκανα όλες τις δουλειές. Μας έδιναν 0,10 λεπτά την ώρα για τις δουλειές που κάναμε, που ήταν σκληρές, μεταφέραμε πράγματα, καθαρίζαμε δρόμους. Σαν παιδιά περνούσαμε άσχημα. Κλαίγαμε. Φοβόμασταν», πρόσθεσε.

Η μητέρα του 20χρονου ξεσπά: «Θα έπρεπε να ντρέπονται για αυτά που έκαναν στα παιδιά. Από αυτά που έζησε το παιδί μου, από αυτά που είδε, απέκτησε πολλά προβλήματα», είπε στον «Ελεύθερο τύπο».

Πηγή... ...
Νεότερη Παλαιότερη