Τα προβλήματα του νοσοκομείου Αγρινίου


Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χριστίνα Σταρακά αναφέρεται με δήλωση της στα προβλήματα στο Νοσοκομείου Αγρινίου και ιδιαίτερα στην παθολογική κλινική, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να στελεχώσει το Νοσοκομείο Αγρινίου με γιατρούς.

Αναλυτικά η δήλωση της:

Δραματική παραμένει η κατάσταση στο Νοσοκομείο Αγρινίου με τους νοσοκομειακούς γιατρούς να έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όριά τους, επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση κωφεύει στις εκκλήσεις τους όταν ζητούν προσλήψεις για να καλυφθούν τα τεράστια κενά.
Την ίδια στιγμή, η Διοίκηση του Νοσοκομείου συμπεριφέρεται στους γιατρούς με προσβλητικές εκφράσεις και μεθόδους εκφοβισμού, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών.

Εκτός από τις σοβαρές καταγγελίες  της ΕΙΝΝΑΑ για αυταρχικές συμπεριφορές από τον Διοικητή και τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, τις οποίες καταδικάζουμε απερίφραστα, αποδεικνύεται ότι τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Αγρινίου παραμένουν άλυτα.
Η παθολογική κλινική καταρρέει!
Συγκεκριμένα, μετά την παραίτηση του Συντονιστή Διευθυντή λόγω συνταξιοδότησης, ενός ακόμη παθολόγου καθώς και δύο ακόμη γιατρών που είναι εκτός εργασίας λόγω κύησης, έχουν απομείνει τέσσερις ιατροί στην παθολογική κλινική και ένας παθολόγος στο ΤΕΠ ο οποίος είναι στα πρόθυρα της παραίτησης τον επόμενο μήνα.

Η παθολογική κλινική είναι κατά το ήμισυ στελεχωμένη ως προς τις οργανικές θέσεις της και δεν μπορεί να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες, ιδιαίτερα αν συνυπολογίσουμε ότι οι παθολόγοι απασχολούνται και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και στη κλινική Covid. Ήδη, για πάνω από οκτώ μήνες οι παθολόγοι πραγματοποιούν επτά ενεργείς εφημερίες το μήνα, υπερβαίνοντας το ανώτατο επιτρεπτό πλαφόν και  δουλεύοντας στην εφημερία συνεχόμενα 30 και 32 ώρες χωρίς ξεκούραση ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες 50 ή 60 ασθενών, έχοντας ξεπεράσει τα όρια της σωματικής και ψυχικής αντοχής τους. Με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης η παθολογική κλινική λειτουργεί οριακά κι αν δεν έχει κλείσει , αυτό οφείλεται στον καθημερινό αγώνα γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Κι αυτό γιατί, μετά από αποχωρήσεις και συνταξιοδοτήσεις, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, η 6η ΥΠΕ και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν κάνουν καμία κίνηση προκειμένου να ενισχύσουν το Νοσοκομείου Αγρινίου.

Έστω και τώρα, η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να θωρακίσει το Νοσοκομείο Αγρινίου.
Παράλληλα η δημοτική αρχή να ασχοληθεί, σοβαρά κι όχι επιδερμικά, με το κρίσιμο αυτό ζήτημα διεκδικώντας από την κυβέρνηση να προκηρυχθούν θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείου Αγρινίου
πηγη.... ...
Νεότερη Παλαιότερη