Περικλής Λιανός: "Δεν μου αρέσει η εικόνα μου, ο τρόπος που παίζω, η φωνή μου. Δεν μου αρέσει τίποτα"


Περικλής Λιανός: «Ζούσα με τον πανικό ότι θα γυρίσω σπίτι και θα τη βρω άρρωστη ή νεκρή»

"Δεν μου αρέσει η εικόνα μου, ο τρόπος που παίζω, η φωνή μου. Δεν μου αρέσει τίποτα" δηλώνει ο Περικλής Λιανός

Συνέντευξη στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα» παραχώρησε ο Περικλής Λιανός. Ο γνωστός ηθοποιός, που φέτος συμμετέχει στην παράσταση «Καπετάν Μιχάλης» στο θέατρο Αλκμήνη, μίλησε για τον ρόλο του ως Θόδωρος στο «Καφέ της Χαράς», τη σχέση με τη μητέρα του, που τον σημάδεψε, αλλά και το πέρασμά του από τον χώρο της δικηγορίας.

«Δεν με ενοχλεί που με ταυτίζει ο κόσμος με τον Θόδωρο, είναι λογικό. Είναι ένα σήριαλ που λατρεύτηκε, ένας ρόλος που αγαπήθηκε αλλά δεν μου αρέσει. Έχω κάνει πολλά. Έρχονται στο θέατρο και μου λένε: δεν το περιμέναμε. Τι πάει να πει δεν περιμένατε; Εμπεριέχει και μια αγένεια αυτό» δηλώνει ο Περικλής Λιανός, ενώ παραδέχεται ότι δεν του αρέσει να βλέπει τον εαυτό του να παίζει. «Δεν μου αρέσει η εικόνα μου, ο τρόπος που παίζω, η φωνή μου. Δεν μου αρέσει τίποτα».

Για τη σχέση που είχε με τη φιλάσθενη μητέρα του ο ηθοποιός εξομολογείται για πρώτη φορά: «Εγώ μεγάλωσα με έναν πανικό ότι η μητέρα μου αύριο πεθαίνει. Και πέθανε στα 85 της. Αυτό με έκανε να κρατάω αποστάσεις από πρόσωπα και πράγματα, γιατί ζούσα με τον πανικό ότι θα γυρίσω σπίτι και θα την δω άρρωστη ή στο νοσοκομείο ή νεκρή. Ήταν καθημερινό. Χτυπούσε πένθιμα η καμπάνα του χωριού και τα παιδιά στο σχολείο με κοιτούσαν, γιατί σου λέει πέθανε η μαμά του Περικλή. Αυτό άκουγαν από το σπίτι».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο ηθοποιός μιλά και για το πέρασμά του από τον χώρο της δικηγορίας. «Ξέρεις τι αυτοπεποίθηση είχα ως δικηγόρος; Τεράστια. Ενώ τον εαυτό μου ως ηθοποιός δεν τον προτείνω, δεν θα πάρω τηλέφωνο να με προωθήσω».

zappit.gr...

...
Νεότερη Παλαιότερη