Πολεμική Αεροπορία: Λαμπερή εκδήλωση – Τα μηνύματα Παναγιωτόπουλου, Φλώρου, Μπουρολιά

Τιμή και Δόξα στα ελληνικά «φτερά» – Οι Ταξιάρχες Μιχαήλ και Γαβριήλ πάντα να προστατεύουν την Πολεμική μας Αεροπορία.

Τους προστάτες της, Παμμέγιστους Αρχαγγέλους εορτάζει η Πολεμική μας Αεροπορία, με μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα.

Το εντυπωσιακό Air Show στην παραλία του Φλοίσβου το πρωί του Σαββάτου καθήλωσε τους θεατές, με τον πιλότο της ομάδας ΖΕΥΣ, Σμηναγό Δημήτρη Τζάλλα (Ι) να συγκλονίζει με το μήνυμά του. Παράλληλα, στο Μετρό του Συντάγματος βρίσκεται σε εξέλιξη αεροπορική έκθεση την οποία διοργάνωσε η Πολεμική Αεροπορία, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες.

Τα φώτα βεβαίως έπεσαν το ο βράδυ του Σαββάτου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου πραγματοποιήθηκε η λαμπρή εκδήλωση για την Πολεμική μας Αεροπορία και έδωσε το παρών σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ελληνικού «Πενταγώνου».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε μουσικό πρόγραμμα με τη μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας και τους καλλιτέχνες Μελίνα Ασλανίδου, Αναστασία Ζαννή και Βασίλη Σκουλά. Στο Μέγαρο Μουσικής είχαν προσκληθεί παιδιά από ακριτικές περιοχές της Ελλάδας, τον Έβρο, το Καστελλόριζο και την Κρήτη.

«Πρωτοπορία, καινοτομία, όραμα. Σε αυτό το τρίπτυχο δημιουργούμε την αεροπορική ισχύ του μέλλοντος, με στόχο τη δημιουργία μιας Πολεμικής Αεροπορίας με πλήρως εκσυγχρονισμένο στόλο», είπε κατά την ομιλία του ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

«Η Πολεμική Αεροπορία καλείται να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της αντίστασης και της αποτροπής, σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό και γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον», σημείωσε το «πρώτο γεράκι» της HAF, επισημαίνοντας πως η Πολεμική Αεροπορία έχει εισέλθει «στην επόμενη τεχνολογική εποχή» μέσα από ένα «τεράστιο αλλά αναγκαίο πρόγραμμα εξοπλισμού και αναβάθμισης» με στόχο «τη μεγιστοποίηση της αποτρεπτικής ισχύος αλλά και της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αρχηγός ΓΕΑ αναφέρθηκε φυσικά στην απόκτηση των πρώτων έξι υπερσύγχρονων αεροσκαφών Rafale, στην έλευση των επόμενων έξι μέχρι τέλος του χρόνου, στην αναβάθμιση των F-16 Block 52+ στην κατηγορία Viper, τον εκσυγχρονισμό των F-16 Block 50, αλλά και την είσοδο της χώρας μας στο πρόγραμμα των F-35, μαχητικών 5ης γενιάς.

Από την πλευρά του ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στον χαιρετισμό του, υπογράμμισε ότι η Πολεμική Αεροπορία κινείται «με γνώμονα την προοπτική και το όραμα».

Ακόμη, αναφέρθηκε «στην πρόσκτηση των μαχητικών αεροσκαφών Rafale, στην αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην εκδοχή Viper, τη λειτουργία του εκπαιδευτικού κέντρου στην Καλαμάτα, την προοπτική απόκτηση μαχητικών αεροσκαφών F-35» αλλά και τη στελέχωση της Πολεμικής Αεροπορίας «με νέο και ταλαντούχο προσωπικό». «Διαμορφώνουν», επισήμανε, «προσφορές συνθήκες να συνεχίσουν οι αεροπόροι μας τη λαμπρή παράδοση του όπλου τους».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, εξέφρασε τη «βούληση να συνεχίσουμε συγκεντρωμένοι, με κάθε ικμάδα των δυνάμεων μας, τις προσπάθειές μας για ακόμη καλύτερες, ακόμη πιο αποτρεπτικές Ένοπλες Δυνάμεις.
«Είναι», είπε, «συνειδητή απόφαση αυτής της κυβέρνησης η τεράστια προσπάθεια που γίνεται για πιο αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις». Εξήγησε ότι καταβάλλονται καθημερινά προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων επισημαίνοντας την αγαστή συνεργασία με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων Αεροπορίας, Ναυτικού και Στρατού.

Επίσης, έδωσε έμφαση στη «στρατηγική σημασία» του εκπαιδευτικού κέντρου στην Καλαμάτα και τη σύμπραξη της Πολεμικής Αεροπορίας με «την Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ, μια από τις κορυφαίες στον κόσμο».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων βουλευτές, πρέσβεις, δήμαρχοι, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πηγή...

...
Νεότερη Παλαιότερη