Πανηγυρίζουν οι ομογενείς: Ήττα για τον Τούρκο Μ. Οζ στην Πενσιλβάνια

Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Ο Οζ, ένας διάσημος γιατρός που είχε επενδύσει εκατομμύρια δολάρια από τα δικά του χρήματα στην πρώτη του εκστρατεία για

την εκλογή του στο αξίωμα – Η ήττα του Δρ. Οζ προκάλεσε ανακούφιση τόσο στην ελληνική όσο και την αρμενική ομογένεια, που είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους 

Την έδρα για τη Γερουσία στην Πενσυλβάνια εξασφάλισε ο Δημοκρατικός Τζον Φέτερμαν, ο οποίος νίκησε τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του, Τουρκο-αμερικανό γιατρό Δρ. Μεχμέτ Οζ, στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ.

Με καταμετρημένο το 90% των ψήφων, ο Φέτερμαν προηγήθηκε του Οζ 49,4% έναντι 48,1%, με περιθώριο περίπου 66.000 ψήφων, σύμφωνα με το NBC.

Ο Φέτερμαν θα διαδεχθεί τον συνταξιούχο γερουσιαστή του GOP Πατ Τουμεϊ, μεταφέροντας μια έδρα στη Γερουσία που κατέχεται από τους Ρεπουμπλικάνους στα χέρια των Δημοκρατικών.

Ο Οζ, ένας διάσημος γιατρός που είχε επενδύσει εκατομμύρια δολάρια από τα δικά του χρήματα στην πρώτη του εκστρατεία για την εκλογή του στο αξίωμα, βρισκόταν πίσω από τον Φέτερμαν στις δημοσκοπήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της κούρσας.

Ένας πλούσιος τηλεοπτικός παρουσιαστής που ζούσε στο Νιου Τζέρσεϊ μέχρι ένα χρόνο προτού ξεκινήσει την εκστρατεία του, ο Οζ –στενός φίλος του Ερντογάν– προσπάθησε να αποτινάξει τις κατηγορίες ότι ήταν απλά ένας ‘σελέμπριτι’ που ελάχιστη σχέση είχε με την κομβική αυτή πολιτεία.

Πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ο Οζ είπε σε πλήθος υποστηρικτών του ότι «όταν καταμετρηθούν όλες οι κάλπες, πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα».

Η ήττα του Δρ. Οζ προκάλεσε ανακούφιση τόσο στην ελληνική όσο και την αρμενική ομογένεια, που είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, προκειμένου να φράξουν τον δρόμο του Τούρκο-Αμερικανού γιατρού προς την Γερουσία.

Πηγή...

...
Νεότερη Παλαιότερη