Δημοσκόπηση MRB- Ακρίβεια: Αναποτελεσματική η πολιτική της κυβέρνησης

Αύξηση 7,6% κατέγραψε μέσα σε έξι μήνες ο αριθμός των νοικοκυριών που δεν τα βγάζει πέρα λόγω της ακρίβειας, όπως προκύπτει από τη νέα μεγάλη δημοσκόπηση

Ως προς το κύμα αυξήσεων των τιμών των προϊόντων, των υπηρεσιών και της ενέργειας οι ερωτηθέντες στην έρευνα της MRB ανάφεραν σε ποσοστό 36,7% πως έχουν επηρεαστεί πολύ από την αύξηση των τιμών έτσι ώστε να δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ενώ το 28,2% απάντησε πως έχει επηρεαστεί πάρα πολύ από την αύξηση των τιμών έτσι ώστε να μην μπορεί καθόλου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Έτσι, το 64,9% του συνόλου των ερωτηθέντων απαντά πως δεν τα βγάζει πέρα, σε αντίθεση με το 34,6% που υποστηρίζει πως τα καταφέρνει. Να σημειωθεί πως προ εξαμήνου, οι πολίτες που είχαν απαντήσει πως δεν τα βγάζουν πέρα αντιστοιχούσαν στο 60,3% του συνόλου, ενώ εκείνοι που υποστήριζαν πως τα βγάζουν πέρα ήταν στο 38,2%.

Να σημειωθεί πως βάσει της δημοσκόπησης το 33,5% των ερωτηθέντων δηλώνουν πως έχουν επηρεαστεί αρκετά από την αύξηση των τιμών αλλά εξακολουθούν να τα βγάζουν πέρα. Εξ αυτών, το 43,1% είναι ψηφοφόροι της ΝΔ και το 24,9% ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.


Ως προς τους ερωτηθέντες που ανάφεραν πως έχουν επηρεαστεί πολύ από την αύξηση των τιμών έτσι ώστε να δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, το 36,5% είναι άνδρες και το 37% είναι γυναίκες, κάτι που δείχνει πως άπαντες επηρεάζονται από τις τρέχουσες συνθήκες.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την έρευνα το 79,2% των ερωτηθέντων θεωρεί πως έχουμε ξεπεράσει το επίπεδο της ακρίβειας και έχουμε πλέον σοβαρά φαινόμενα αισχροκέρδειας και κερδοσκοπίας. Προ εξαμήνου το ποσοστό αυτό ήταν στο 75,9%.

Το 80,1% των ερωτηθέντων ρίχνει «κόκκινη κάρτα» στην κυβέρνηση, κρίνοντας πως δεν αντιμετωπίζει το θέμα της ακρίβειάς αποτελεσματικά. Μόλις, το 17,6% των ερωτηθέντων θεωρεί πως υπάρχει αποτελεσματική αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ακόμη και στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει απογοήτευση, καθώς το 60,6% αποδοκιμάζει τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Μάλιστα, το 47,9% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η κυβέρνηση έλαβε λιγότερα μέτρα από αυτά της επιτρέπει η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Πρέπει πάντως να τονισθεί, πως το αντίστοιχο ποσοστό που πρέσβευε αυτή την άποψη ήταν προ εξαμήνου στο 54,7%.

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη