Όταν ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης και η Δώρα Τσαμπάζη μιλούσαν στην ΕΡΤ για την γνωριμία τους, την οικογένειά τους και τον αθλητισμό

Θλίψη για τον θάνατο του ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη, ο οποίος πέθανε νικημένος από καρκίνο, σε ηλικία μόλις 42 ετών.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης και η σύζυγός του Δώρα Τσαμπάζη είχαν φιλοξενηθεί στην εκπομπή της ΕΡΤ «Μαμά-δες» τον Μάιο του 2022 και μίλησαν μεταξύ άλλων για την γνωριμία τους, το γάμο, τον αθλητισμό, την δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη αλλά και το Metoo.

Για την σχέση τους είπαν ότι «Είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες, μαθαίνει ο ένας από τον άλλο. Αλληλοσυμπληρωνόμαστε». Όσο για το πώς γνωρίστηκαν είπε: «Την κυνήγησα και τα κατάφερα».... 

«Την πρώτη φορά που τον συνάντησα με κοιτούσε πολύ έντονα» συμπλήρωσε εκείνη. Στο σπίτι κάνει κουμάντο η Δώρα, παραδεχόταν ο ολυμπιονίκης ενώ εκείνος συνήθιζε να έχει τον ρόλο του κουβαλητή. Όσο για το μεγαλύτερό του ελάττωμα, η σύζυγός του τόνισε ότι  είναι ο ψυχαναγκασμός του σχετικά με την θέση με των αντικειμένων μέσα στο σπίτι

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης μίλησε και για την σχέση του με τον πατέρα του, λέγοντας ότι ο καβγάς της προπόνησης μεταφερόταν στο σπίτι.

«Όταν μαλώναμε με τον πατέρα μου στο γυμναστήριο η ένταση μεταφερόταν στο σπίτι. Οι μόνες διαφωνίες που είχα με τον πατέρα μου αφορούσαν τον αθλητισμό» είπε και συνέχισε:

«Το μεγάλο άλμα που έκανε ο πατέρας μου και του το πιστώνω, ήταν ότι στα 14-15 μου για να μην φρενάρει την εξέλιξή μου ως αθλητή με εμπιστεύτηκε σε κάποιον άλλο προπονητή.

Ακόμα είχε μιλήσει και για την περίοδο που αποσύρθηκε από το άθλημα λέγοντας ότι αρχικά αισθάνθηκε ότι η καθημερινότητά του δεν είχε σκοπό.

Το βίντεο με την συνέντευξη:

 ΠΗΓΗ

Νεότερη Παλαιότερη