Τζολί-Πιτ: Η μάχη τους για το οινοποιείο -«Πίστευα οτι εκεί θα γεράσω»

Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί εξακολουθούν να ερίζουν για το οινοποιείο που απέκτησαν κάποτε μαζί στη Γαλλία, εν μέσω της συνεχιζόμενης μάχης για το διαζύγιό τους

Το «σίριαλ» των…Μπραντζελίνα συνεχίζεται, με επίκεντρο την ιδιοκτησία του οινοποιείου Chateau Miraval στη νότια Γαλλία. Ένα email που είχε στείλει η Aντζελίνα Τζολί στον πρώην σύζυγό της εν μέσω της συνεχιζόμενης μάχης τους για το διαζύγιο επανήλθε στη δημοσιότητα.

Ένας χρήστης του TikTok με την ονομασία @magshrts1 δημοσίευσε διαφάνειες που δείχνουν το περιεχόμενο του email, το οποίο έγραψε η 47χρονη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός τον Ιανουάριο του 2021. Το Entertainment Tonight επιβεβαίωσε το δικαστικό έγγραφο.

Η ηθοποιός του Maleficent είπε ότι έγραψε το email «για να μην συγκινηθεί» εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασής της να πουλήσει το μερίδιό της στο οινοποιείο. «Είναι το μέρος όπου φέραμε τα δίδυμα στο σπίτι και όπου παντρευτήκαμε πάνω από μια πλακέτα στη μνήμη της μητέρας μου», είπε η Τζολί. «Ένα μέρος που έφερε την υπόσχεση του τι θα μπορούσε να γίνει και όπου πίστευα ότι θα γεράσω. Ακόμα και τώρα είναι αδύνατο να τα γράψω αυτά χωρίς να κλάψω. Θα κρατήσω σαν θησαυρό τις αναμνήσεις μου από αυτό που ήταν πριν από μια δεκαετία ».

Η ηθοποιός είπε επίσης ότι το οινοποιείο «είναι επίσης το μέρος που σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της οικογένειάς μας και μια επιχείρηση που επικεντρώνεται στο αλκοόλ». Η Τζολί είπε ότι ήλπιζε πως το οινοποιείο «κάπως θα μπορούσε να γίνει κάτι που μας κρατούσε ενωμένους», αλλά τώρα ο Πιτ «την ήθελε πραγματικά εκτός και πιθανότατα θα χαρεί να λάβει αυτό το email».

Η σταρ του Χόλιγουντ είπε ότι τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια ήταν μάρτυρας «πολλών περιστατικών απερίσκεπτης συμπεριφοράς» και ένιωθε αποκλεισμένη από το επιχειρηματικό τέλος του οινοποιείου καθώς «δαπανήθηκαν χρήματα με τρόπους που δεν θα είχε εγκρίνει, και λήφθηκαν αποφάσεις για τις οποίες δεν ζητήθηκε η γνώμη της»

Η Τζολί είπε ότι «πληγώθηκε από αποφάσεις που ελήφθησαν που δεν δείχνουν ενδιαφέρον να μοιραστούν την επιχείρηση ή να την αλλάξουν ουσιαστικά σε κάτι που θα ήταν πιο υγιές για τα παιδιά μας». Άσκησε επίσης κριτική στη διαφήμιση του οινοποιείου, λέγοντας ότι «ταράχτηκε από τις πρόσφατες εικόνες που κυκλοφόρησαν για την πώληση του αλκοόλ. «Το βρίσκω ανεύθυνο και όχι κάτι που θα ήθελα να δουν τα παιδιά», είπε. «Μου θύμισε επώδυνες στιγμές».

Η Τζολί είπε ότι δεν μπορούσε πλέον «να εμπλέκεται, δημόσια ή ιδιωτικά, σε μια επιχείρηση που βασίζεται στο αλκοόλ, όταν η αλκοολική συμπεριφορά έβλαψε τόσο βαθιά την οικογένειά μας» και ότι «η επιχείρηση έχει ως εκ τούτου ξεπεράσει το σημείο που θα μπορούσε να είναι ένα μέρος, ηθικά και για το καλό της οικογένειάς μας».

Η Τζολί είπε ότι έβλεπε «δύο δρόμους μπροστά», με μια «απόλυτη πώληση» που θα υποστήριζε σε μια προσπάθεια «να απομακρυνθεί από αυτό το δύσκολο και οδυνηρό κεφάλαιο της ζωής μας». Και συνέχισε: «Η εναλλακτική είναι μια πλήρης εξαγορά του μεριδίου μου στην ιδιοκτησία και την επιχείρηση από εσάς, την οικογένεια Perrin ή τους συνεργάτες σας. Είτε έτσι είτε αλλιώς, πιστεύω ότι πρέπει να προχωρήσουμε για να θεραπευθούμε και να επικεντρωθούμε στο πού συγκεντρώνεται η οικογένειά μας και πού έχουμε θετικές ενώσεις. Και να το κάνουμε γρήγορα ».

Η Τζολί αναφέρθηκε επίσης σε ένα περιστατικό το 2016 σε ένα ιδιωτικό τζετ στο οποίο είχε δηλώσει προηγουμένως στα δικαστικά έγγραφα ότι ο Πιτ «έπεσε πάνω στο ίδιο του το παιδί». «Έπνιξε ένα από τα παιδιά και χτύπησε ένα άλλο στο πρόσωπο.» και της «έριξε μπύρα» είχε καταθέσει.

Είπε η Τζολί: «Δεν μπορώ να αρχίσω να εκφράζω πόσο στενοχωρητικό είναι για μένα που πρέπει να φτάσω σε αυτό το σημείο. Το όνειρό σου για τη σχέση σου με την επιχείρηση και το αλκοόλ είναι δικό σου και το έχεις ξεκαθαρίσει οδυνηρά. «Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο για την επιχείρηση, και ειλικρινά ελπίζω ότι τα παιδιά θα αισθάνονται διαφορετικά για το Miraval όταν μεγαλώσουν και θα σε επισκεφτούν εκεί. Αλλά το Miraval για μένα πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2016, και όλα όσα έχω δει τα τελευταία χρόνια το επιβεβαίωσαν δυστυχώς».

Τον Φεβρουάριο η Τζολί μήνυσε τον Πιτ αφού πούλησε το μερίδιό της από το οινοποιείο στον Ρώσο ολιγάρχη Γιούρι Σέφλερ και στη θυγατρική του Ομίλου Stoli, Tenute del Mondo. Ο Πιτ είπε στα έγγραφα του δικαστηρίου ότι ενώ η Τζολί υποσχέθηκε το 40% των 28,4 εκατομμυρίων δολαρίων που επένδυσαν στο οινοποιείο, δεν είχε κάνει καμία δουλειά στο έργο.

Είπε ότι η πώληση παραβίασε επίσης μια «αμοιβαία κατανόηση» στο σύμφωνο διαζυγίου τους του 2019, καθώς συμφώνησαν να μην πουλήσουν το συμφέρον τους στον τόπο διεξαγωγής χωρίς την έγκριση του άλλου. Τον Σεπτέμβριο, η κάποτε εταιρεία της Jolie Nouvel μήνυσε τον Pitt για 250 εκατομμύρια δολάρια, λέγοντας ότι «κατέστρεψε ένα μέχρι στιγμής επιτυχημένο σχέδιο» για τον έλεγχο του οινοποιείου.

Η Τζολί και ο Πιτ είναι γονείς έξι παιδιών. Παντρεύτηκαν το 2014 και χώρισαν το 2016. Έκτοτε έχουν εμπλακεί σε μία ατελείωτη δικαστική διαμάχη για το διαζύγιό τους.

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη