Ρωσία: Μαζικοί γάμοι λόγω επιστράτευσης – «Ανεβάζουν το ηθικό»

Δεκάδες ζευγάρια παντρεύονται σε μαζικούς γάμους στη Ρωσία καθώς οι τελετές επισπεύδονται για να κατευθυνθούν οι άνδρες στην πρώτη γραμμή του πολέμου της Ουκρανίας

Η Ρωσία διοργανώνει γρήγορους μαζικούς γάμους επειδή οι άνδρες φεύγουν για να πολεμήσουν στην Ουκρανία. Βίντεο δείχνουν δεκάδες ζευγάρια να ανταλλάσσουν όρκους, δαχτυλίδια και φιλιά την περασμένη εβδομάδα.

Οι αρχές λένε οτι οι τελετές είναι «καλές για το ηθικό» και «δημιουργούν μια αίσθηση σταθερότητας», καθώς η Μόσχα πρόσθεσε πρόσφατα την επιστράτευση στη λίστα με τους λόγους για «γρήγορους γάμους»

Πλάνα από μια τελετή που διοργανώθηκε στην Αγία Πετρούπολη την περασμένη εβδομάδα δείχνει δεκάδες ζευγάρια να παντρεύονται ταυτόχρονα. Οι νεόνυμφοι έδωσαν εθελοντικά τις συμφωνίες τους να παντρευτούν από τις θέσεις τους στο Γραφείο Μητρώου του Σεστρορέτσκ, όπως αποκάλυψε βίντεο από την τοπική τηλεοπτική έξοδο SCTV.ru.

Η μοναδική τελετή έρχεται αφότου η Μόσχα πρόσθεσε την επιστράτευση στον κατάλογο των «εξαιρετικών περιπτώσεων» που επιτρέπει τη γρήγορη τέλεση ενός γάμου. Η ρωσική νομοθεσία ορίζει ότι τα ζευγάρια δεν μπορούν να παντρευτούν τουλάχιστον ένα μήνα μετά την υποβολή της αίτησης γάμου.

Στόχος των «γρήγορων γάμων» η αποζημίωση λένε οι επικριτές

Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι η «ταχεία διαδικασία» έχει μόνο σκοπό την εξασφάλιση αποζημίωσης για τις γυναίκες των στρατιωτών σε περίπτωση που πεθάνουν στην πρώτη γραμμή. «Επιτρέψτε μου να σας σφίξω το χέρι πριν και να σας πω ευχαριστώ», είπε η τοπική βουλευτής Βέρα Σεργκέεβα, μιλώντας στα ρωσικά, σε έναν στρατιώτη που συμμετείχε στην τελετή. «Δεν έφυγες, δεν φοβήθηκες που είσαι εδώ. Η νίκη θα είναι δική μας. Το δώρο μας προς εσάς είναι μια τελετή γάμου».

Υπολογίζεται ότι 43 ζευγάρια συμμετείχαν στη μαζική τελετή την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ζευγάρια παντρεύτηκαν σε ομάδες των 10 ατόμων. Τα ζευγάρια συμπλήρωσαν ατομικές αιτήσεις γάμου και έκαναν μια τελετή ταυτόχρονα, με το κάθε ζευγάρι να σηκώνεται για να πει ξεχωριστά: «Εγώ».

Ο υπεύθυνος της τελετής σημείωσε πώς η διαδικασία γάμου της Ρωσίας απαιτεί «επίσημη επιβεβαίωση της έγκρισης των αγαπημένων προσώπων και του κράτους». Η κα Σεργκέεβα υποστήριξε ότι η τελετή που ολοκληρώθηκε γρήγορα ήταν ένα «μεγάλο δώρο» και άφησε «πολύ ωραία αίσθηση σε όλους».

«Αυτό δημιουργεί μια αίσθηση σταθερότητας», είπε. «Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι στους εύθραυστους ώμους μιας γυναίκας έχει επίσης πολλή αγάπη». Ένα ζευγάρι που συμμετείχε στην τελετή είπε στο SCTV ότι ήταν στην ευχάριστη θέση να επισημοποιήσουν τη σχέση τους, ανέφερε το The Insider. «Την ξέρω πολύ καιρό», είπε ένας γαμπρός.

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη