Δίκη Φιλιππίδη: Ο εισαγγελέας ζητά κατάθεση μάρτυρα για σεξουαλική κακοποίηση της συνεργάτιδάς του

Η Αλίνα Κοτσοβούλου ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα αμέσως μετά τη Θάλεια Ματίκα προκειμένου να καταθέσει στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.

Την κλήση ενός μάρτυρα προκειμένου να καταθέσει σχετικά με το εάν η συνεργάτιδα του Πέτρου Φιλιππίδη, που κατέθεσε στο δικαστήριο σήμερα, υπέστη σεξουαλική κακοποίηση το 2005 από τον κατηγορούμενο πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

«Αν πράγματι η μάρτυρας κακοποιήθηκε το 2005 από τον Πέτρο Φιλιππίδη έχει σημασία για το δικαστήριο σχετικά με την εκτίμηση της προσωπικότητας του κατηγορουμένου. Για το λόγο αυτό προτείνω να έρθει ένας από τους μάρτυρες που φέρονται να γνωρίζουν για την υπόθεση» ανέφερε η εισαγγελέας και το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του σε επόμενη συνεδρίαση.

Η κατάθεση της Αλίνας Κοτσοβούλου

Η Αλίνα Κοτσοβούλου ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα αμέσως μετά τη Θάλεια Ματίκα προκειμένου να καταθέσει στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την πρώτη καταγγέλλουσα, η κα. Κοτσοβούλου την είχε καλέσει για ένα ρόλο στην παράσταση «κουζίνες» εκ μέρους του Πέτρου Φιλιππίδη. «Το 2008 ήμουν στις «Κουζίνες». Ήμουν βοηθός και βοηθούσα στην μετάφραση. Ήμουν και στο Μπακαλόγατο. Ήμουν και βοηθός στη παράσταση στο θέατρο Ηβη. Δυστυχώς όπως είπα και στον κ. Μίντζια την άνοιξη που μου τηλεφώνησε δε θυμάμαι καθόλου τέτοιο περιστατικό. Ένας βοηθός μπορεί να κάνει και 70 τηλέφωνα την ημέρα» ανέφερε η ηθοποιός.

Πρόεδρος : Θυμάστε εάν υπήρχε προσθήκη ρόλου στις κουζίνες;

Μάρτυρας : Δε θυμάμαι.Αν εν βρασμώ ειπώθηκε κάτι τέτοιο δε το θυμάμαι. Να έγινε κάποια σοβαρή συζήτηση όχι.
Πρόεδρος : Εάν είχε τεθεί θέμα για προσθήκη ρόλου, άνθρωποι παράστασης δε θα το γνώριζαν;

Μάρτυρας : Θεωρώ πως ναι.

«Την πρώτη καταγγέλλουσα τη γνώρισα στο θέατρο Μουσούρη όταν ερχόταν να δει τη μητέρα της. Δε θυμάμαι με τη συχνότητα ερχόταν. Δεν είχα κάποια προσωπική σχέση μαζί της για να την χαρακτηρίσω ενοχλητική ή μη ενοχλητική. Έχουν περάσει 14 χρόνια, δε θυμάμαι» ανέφερε η μάρτυρας.

Πολιτική αγωγή: Η πρώτη καταγγέλλουσα ισχυρίζεται ότι την πήρατε για ένα ρόλο. Η μητέρα της ισχυρίζεται ότι μιλήσατε μεταξύ σας για την κορη της;

Μαρτυρας: Δεν θυμάμαι. Προφανώς αυτές οι κυρίες θυμούνται λεπτομέρειες…που τι να σας πω. Εγώ δε θυμάμαι.

Πολιτική αγωγή: Συμβαίνει σε ένα θεατρικό έργο να προστίθενται ή να αφαιρούνται ρολοι;

Μαρτυρας: Μπορεί να συμβεί αλλά αυτό θα συμβεί στο έργο εξ αρχής, όταν μεταφράζουμε το έργο. Δε συνηθίζεται κατά τη διάρκεια των προβών να γίνεται κάτι τέτοιο. Τουλάχιστον από τη δίκη μου εμπειρία.

«Έσπασε το πόδι του επειδή χύθηκε ο καφές»

Αναφερόμενη στη δική της συνεργασία με τον Πέτρο Φιλιππίδη, η Αλίνα Κοτσοβούλου ανέφερε: «Γενικά έχω συνεργαστεί σχεδόν με όλο το ελληνικό θέατρο. Έχει παρά πολλά θετικά στοιχεία, πειθαρχημένος, οργανωμένος, αλλά και έχει και αρνητικά και δύσκολα. Μέχρι να βγουν στη δημοσιότητα οι καταγγελίες σε βάρος του δεν είχα ακούσει κάτι».

Πολιτική αγωγή: Θα μας πείτε για ένα περιστατικό με ένα καφέ;

Μάρτυρας: Έριξα ένα καφέ σε ένα τραπεζάκι που ήταν οι σημειώσεις του κατηγορουμένου. Νευρίασε παρά πολύ, κλώτσησε και χτύπησε κι έσπασε το πόδι του. Πρέπει να πήγε σε νοσοκομείο αλλά ήρθε στη βραδινή παράσταση.


Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη