Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ
Συνάδελφοι,
Καθημερινά όλοι μας πολιορκούμαστε από δημοσιεύματα, φήμες και έντονη παραφιλολογία για το ενεργειακό.
Παρουσιάζεται ως σκέψη και πιθανό ενδεχόμενο αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης η μείωση λειτουργίας του ωραρίου των καταστημάτων εν όψει του «δύσκολου» χειμώνα. Ενδεχόμενο που έγκυρες πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, δε διστάζουν ακόμη και την ίδια μέρα το πρωί να το παρουσιάζουν ως βέβαιο, το μεσημέρι να το αποκλείουν και το βράδυ να το αφήνουν μετέωρο.
Περίτρανη απόδειξη του πόσο σοβαροί είναι αυτοί που «δίνουν» την πληροφορία και πόσο έγκυρα είναι τα ρεπορτάζ.

Υπάρχουν Σύλλογοι που προτρέχουν ως προπομποί των κυβερνητικών εντολών και προτείνουν στα μέλη τους μειωμένο ωράριο λειτουργίας κατά τις απογευματινές/βραδινές ώρες.
Υπάρχουν Σύλλογοι με το ρόλο του καλού παιδιού, διατεθειμένοι να βάλουν πλάτη στα δύσκολα, αρκεί να πάρουν και κάποια ανταλλάγματα.
Αυτές οι συμπεριφορές, οι απόψεις και οι τοποθετήσεις αποτελούν τον ορισμό του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου αρνείται να διαδραματίσει αυτόν το ρόλο.
Γνωρίζουμε και το έχει παραδεχτεί ακόμα και ο Πρωθυπουργός αυτής της πολύπαθης χώρας ότι οι πάροχοι ενέργειας αισχροκερδούν στις πλάτες μας.
Αντιλαμβανόμαστε ότι κάθε επιδότηση της κιλοβατώρας με αυτές τις τιμές που μας τις χρεώνουν αποτελεί κρατική επιχορήγηση προς τους παρόχους.
Είμαστε βέβαιοι ότι αυτά τα λεφτά που παίρνουν σήμερα από τα κρατικά ταμεία, για να φουσκώσουν περισσότερο τις τσέπες των ολιγοπωλιακών κροίσων που εμπορεύονται την ενέργεια, θα καλεστούμε αύριο να τα πληρώσουμε πάλι εμείς.
Και επειδή οι συνθήκες είναι πραγματικά δύσκολες, και το αν θα υπάρχουμε αύριο για να πληρώσουμε πάλι εμείς τη νύφη δεν είναι καθόλου βέβαιο, επειδή χρειάζονται πράγματι γενναίες παρεμβάσεις και επειδή τα μικρομάγαζα και οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας κατά κοινή ομολογία για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης,

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ μέτρα ουσιαστικά και απαραίτητα για την επιβίωση μας:
-Επιβολή πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας (σε καμία περίπτωση πάνω από 0,10€/kwh) για όλες τις επιχειρήσεις και όλα τα νοικοκυριά ανεξαιρέτως.
-Επιστροφή χρημάτων σε όσους πλήρωσαν τη ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής και διαγραφή του όποιου χρέους έχει αυτή δημιουργήσει.
-Υπερφορολόγηση από το πρώτο ευρώ στους ομίλους που αποδεδειγμένα θησαύρισαν στις πλάτες μας.
-Ρύθμιση σε μακροχρόνιες άτοκες δόσεις των χρεών που δημιουργήθηκαν από τις επιχειρήσεις προς τους παρόχους ρεύματος από την αρχή της πανδημίας.
-Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς
-Κρατική επιδότηση πολύ μικρών επιχειρήσεων για ενεργειακή τους αναβάθμιση.
-Άτοκα δάνεια σε πολύ μικρές επιχειρήσεις με κρατικές εγγυήσεις για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ρευστότητας και να μπορέσουν να επιβιώσουν.
                                                                                                                           ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.
Υ/Γ: Μετά την υπερδεκαετή οικονομική και δημοσιονομική κρίση εμφανίστηκε η υγειονομική. Σήμερα πουλάει η ενεργειακή. Αύριο με βεβαιότητα θα εμφανιστεί μια άλλη. Δεν είναι συγκυρίες ούτε ατυχία. Δεν είναι το πρόβλημα η όποια κρίση, αλλά το σύστημα που την παράγει και τρέφεται από αυτή.
Νεότερη Παλαιότερη