Βασιλιάς Κάρολος: «Περικοπές» στη στέψη του – Γιατί θα διαρκέσει μόνο μια ώρα με λίγους καλεσμένους

Τις λεπτομέρειες της στέψης του βασιλιά Καρόλου δημοσιεύει η Daily Mail – Δεν θα θυμίζει σε τίποτα την ενθρόνιση της μητέρας του το 1953 – Περικοπές σε διάρκεια και καλεσμένους

Με μια λιτή τελετή θα ενθρονιστεί τον Ιούνιο ο βασιλιάς Κάρολος που δεν θα θυμίζει σε τίποτα την αντίστοιχη της μητέρας του βασίλισσας Ελισάβετ που ανέβηκε στον θρόνο το 1953.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail η τελετή πρόκειται να διαρκέσει λίγο περισσότερο από μία ώρα αφού η λειτουργία στο Αβαείο του Ουέστμινστερ θα έχει λιγότερες τελετουργίες.

Το δημοσίευμα της Daily Mail.

«Ο βασιλιάς Κάρολος φαίνεται ότι θέλει η στέψη του να δώσει τον τόνο για μια βελτιωμένη και σύγχρονη μοναρχία, διατηρώντας παράλληλα λίγη από τη μεγαλοπρέπεια που κατέπληξε τον κόσμο κατά την κηδεία της Βασίλισσας», γράφει η Daily Mail.

Σύμφωνα με ένα σχέδιο που είναι γνωστό ως Operation Golden Orb:

  • Η τελετή στέψης πρόκειται να μειωθεί δραματικά σε διάρκεια και από τρεις ώρες θα διαρκέσει λίγο περισσότερο από μια.
  • Η λίστα των καλεσμένων για την τελετή είναι πιθανό να μειωθεί από 8.000 σε 2.000, με εκατοντάδες ευγενείς και βουλευτές να λείπουν.
  • Έχουν διεξαχθεί συζητήσεις για έναν πιο χαλαρό κώδικα ενδυμασίας.
  • Παραδοσιακές και χρονοβόρες τελετουργίες δεν θα πραγματοποιηθούν για εξοικονόμηση χρόνου.
  • Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι πιθανό να παίξει σημαντικό ρόλο στον προγραμματισμό της τελετής.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Bloomberg η επίσημη τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουνίου 2023.

Πηγές των ανακτόρων, μιλώντας υπό τον καθεστώς της ανωνυμίας -καθώς δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για το θέμα-, ανέφεραν στο Bloomberg ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι η επικρατέστερη, αν και συνεχίζονται οι συζητήσεις. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν έχουν προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Η στέψη του βασιλιά Καρόλου -σχεδόν 70 χρόνια από την ημέρα της στέψης της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ – θα αποτελέσει το επίκεντρο των εορτασμών που θα σηματοδοτήσουν την έναρξη της βασιλείας του. Ο Κάρολος ανέβηκε στο θρόνο και έλαβε τον τίτλο του βασιλιά τον περασμένο μήνα, μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη