Πέθανε ο ηθοποιός Ρόμπι Κόλτρεϊν - Πρωταγωνιστής του Χάρι Πότερ


Πέθανε ο ηθοποιός Ρόμπι Κόλτρεϊν - Πρωταγωνιστής του Χάρι Πότερ
Ο ηθοποιός Ρόμπι Κολτρέιν, ο οποίος υποδύθηκε τον Χάγκριντ στις ταινίες του Χάρι Πότερ, πέθανε σε ηλικία 72 ετών.Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 72 ετών άφησε ο ηθοποιός Ρόμπι Κολτρέιν που έγινε γνωστός από την συμμετοχή του στις ταινίες του Χάρι Πότερ όπου υποδυόταν τον ημιγίγαντα Ρούμπεους Χάγκριντ.Όπως είχε γίνει γνωστό ο Βρετανός ηθοποιός αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τα γόνατά του, καθώς τα τελευταία χρόνια πάσχει από οστεοαρθρίτιδα. Ο 68χρονος Ρόμπι απαθανατίστηκε για πρώτη φορά μετά την είδηση ότι δεν είναι καλά στην υγεία του, καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι στο St Pancras Renaissance Hotel στο κέντρο του Λονδίνου.

Ο Κολτρέιν ασχολήθηκε με την υποκριτική από την ηλικία των 20 ετών παίρνοντας το καλλιτεχνικό όνομα Coltrane (σε φόρο τιμής στον σαξοφωνίστα της τζαζ John Coltrane) και ασχολήθηκε με το θέατρο και την κωμωδία.Εμφανίστηκε στην πρώτη θεατρική παραγωγή του John Byrne, The Slab Boys, στο Traverse Theatre, Εδιμβούργο (1978). Οι κωμικές του ικανότητες του έφεραν ρόλους στη σειρά The Comic Strip Presents (1982-2012) (το 1993 σκηνοθέτησε και συνέγραψε το επεισόδιο "Jealousy" για τη 5η σεζόν).Το 1984 εμφανίστηκε στο A Kick Up the Eighties και στο Laugh??? I Nearly Paid My License Fee, όπου και στα δυο έγραψε και το σενάριο.

Στις ταινίες του Χάρι Πότερ πρωταγωνίστησε από το 2001 έως το 2011.

Ο Κολτρέιν παντρεύτηκε τη Rhona Gemmell στις 11 Δεκεμβρίου 1999. Το ζευγάρι έχει δύο παιδιά: τον Spencer και την Alice. Το ζευγάρι χώρισε το 2003

.... ...
Νεότερη Παλαιότερη