Τραγωδία δίχως τέλος στα Κύθηρα: Σε εξέλιξη το μακάβριο έργο της περισυλλογής των νεκρών

 Η επιχείρηση περισυλλογής των νεκρών του ναυαγίου εξελίσσεται παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Μέχρι τώρα έχουν διασωθεί 80 άτομα.

Σε εξέλιξη είναι το μακάβριο έργο της περισυλλογής των νεκρών από το ναυάγιο στα Κύθηρα, όπου οι δυνάμεις του Λιμενικού επιχειρούν παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες να συλλέξουν τα πτώματα που επέπλεαν στη θάλασσα.

Πρόκειται για τους άτυχους μετανάστες που επέβαιναν στο ιστιοφόρο σκάφος το οποίο τα ξημερώματα της Πέμπτης 06/10 συγκρούστηκε στα βράχια στη συγκεκριμένη περιοχή και στη συνέχεια καταστράφηκε ολοσχερώς.

Από το ναυάγιο είχαν διασωθεί από δυνάμεις του λιμενικού σώματος με τη συνδρομή της ΕΜΑΚ, της αστυνομίας και εθελοντών 80 άτομα, 18 ανήλικοι, 7 γυναίκες και 55 άνδρες. Οι σοροί που έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα είναι 7.

Στο σημείο βρίσκονται συνεχώς από την ημέρα του συμβάντος δυνάμεις του λιμενικού σώματος με πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού και κλιμάκιο της 1ης ΕΜΑΚ αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών η επιχείρηση εντοπισμού των αγνοουμένων ήταν αδύνατη καθώς στο σημείο έπνεαν άνεμοι έως 10 μποφόρ. Όπως έγινε γνωστό, στο ιστιοφόρο κατά δήλωση των μεταναστών επέβαιναν συνολικά 95 άτομα ενώ συνεχίζουν να αγνοούνται ακόμα 9 άτομα.


Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη