Κατάργηση καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Αγρίνιο

ete
 Προς: Διοικητικό Συμβούλιο Εθνικής Τράπεζας

Αξιότιμοι Κύριοι,

Αποτελεί εμπαιγμό για το Αγρίνιο και τους

όμορους Δήμους η απόφαση για κατάργηση ενός εκ των δύο καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας που λειτουργούν στην πόλη.
Είναι μία δυσάρεστη εξέλιξη η οποία θα υποβάλλει σε ταλαιπωρία τους κατοίκους μιας μεγάλης περιοχής.
Είναι γνωστό ότι η Εθνική Τράπεζα αποτελεί τον παλαιότερο Τραπεζικό Όμιλο της Χώρας καλύπτοντας πληθώρα συναλλαγών ενός πολύ μεγάλου πελατολογίου. Αυτό ισχύει και στον Δήμο Αγρίνιου όπου για την εξυπηρέτηση πληθυσμού περίπου 100.000 κατοίκων λειτουργούν, μέχρι σήμερα, δύο καταστήματα.

Εκτός από τους Αγρινιώτες εξυπηρετούνται ακόμη πολίτες του Θέρμου, όλων των παρατριχώνιων περιοχών, της ορεινής Ναυπακτίας αλλά και της Ευρυτανίας όταν, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στο Καρπενήσι.

Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι το συγκεκριμένο κατάστημα στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως δημιουργήθηκε ακριβώς για να καλύψει αυτές τις επιπλέον ανάγκες και να είναι προσβάσιμο σε πολίτες που διαμένουν στην περιφέρεια του δήμου καθώς αποτελεί κόμβο εισόδου και εξόδου της πόλης.

Η βούληση του Ομίλου να προχωρήσει στην παύση της λειτουργίας του 2ου καταστήματος κατακεραύνωσε τους πολίτες και προβλημάτισε επιχειρηματίες και επαγγελματίες καθώς διαταράσσεται ευθέως η οικονομική τους δραστηριότητα.

Επιπροσθέτως , έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με το σκοπό της ύπαρξής του που είναι η αυτονόητη εξυπηρέτηση των πελατών και η εύρυθμη λειτουργία των δύο καταστημάτων.
Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή, απόρροια της στρατηγικής των Τραπεζών για διατήρηση όσο το δυνατό λιγότερων τραπεζικών καταστημάτων, στηριζόμενη αυστηρά και μόνο σε οικονομικά κριτήρια, παραβλέπει τις ανάγκες των κατοίκων μιας μεγάλης περιοχής που εκτείνεται πέρα από τα όρια του Δήμου Αγρινίου.

Ελπίζω ότι θα λάβετε σοβαρά υπόψη το αίτημα της Δημοτικής Αρχής αλλά και των κατοίκων και θα επανεξετάσετε όποια πρόθεση για αναστολή λειτουργίας του καταστήματος στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου

Παπαναστασίου Γεώργιος


Ένα από τα δύο καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας στο Αγρίνιο οδηγείται σε κλείσιμο. Πρόκειται για εκείνο στην Εθνικής Αντιστάσεως (Καρπενησίου), το οποίο τυγχάνει να βρίσκεται κοντά στην περιμετρική Αγρίνιου και πανώ στον οδικό άξονα προς το Θέρμο και την ορεινή Ναυπακτία και μέρος της Ευρυτανίας. Στο σημείο αυτό, η πρόσβαση και το πάρκινγκ είναι προσιτά στους κατοίκους των ως άνω περιοχών και όχι μόνο. Αν κλείσει και αυτό το κατάστημα, θα μείνει μόνο το κεντρικό, το οποίο ήδη φυτοζωεί από έλλειψη προσωπικού και με ένα προβληματικό ΑΤΜ, του οποίου η αντικατάσταση έχει ζητηθεί εδώ και δύο χρόνια, χωρίς αποτέλεσμα. Αν για ραντεβού στο κεντρικό κατάστημα χρειάζονται σήμερα 45 ημέρες, στην περίπτωση που μείνει το μοναδικό στην πόλη θα φθάσουμε στις 65 ημέρες και βάλε.

Όσοι σχεδιάζουν το κλείσιμο καταστημάτων από τα γραφεία τους στην Αθήνα, δεν φαίνεται να παίρνουν υπ’ όψη την ταλαιπωρία των πελατών στο κεντρικό κατάστημα, που πολλές φορές ξεπερνάει τα όρια της αγανάκτησης. Μάλλον τους έχουν γραμμένους στα παληά τους παπούτσια, με το εξής σκεπτικό: αφού τα ίδια συμβαίνουν σε όλες τις τράπεζες, πού θα πάνε οι πελάτες;
Ως πότε όμως;

Γιώργος Βαρεμένος, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας

πηγη

Νεότερη Παλαιότερη