Νέες κοινότητες της Ναυπακτίας με δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο

wifi2

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες 15 ακόμη Κοινοτήτων έχουν πλέον τη δυνατότητα να απολαμβάνουν υπηρεσίες ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο χωρίς κανένα κόστος. Οι Κοινότητες αυτές είναι οι εξής: Δενδροχώρι, Γολέμι, Ανθόφυτο, Γαύρο, Στύλια, Καστανιά, Ριγάνι, Πόδο, Γαβρολίμνη, Κάτω Καλαβρούζα, Άνω Καλαβρούζα, Σίμου (πλατεία), Λιμνίτσα, Τερψιθέα και Γρηγόρι.

Με ενέργειες του Αυτοτελούς Τμήματος Προγραμματισμού ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2020 η δημιουργία ζωνών και νησίδων κάλυψης σε κεντρικά σημεία της πόλης της Ναυπάκτου μέσω της πρωτοβουλίας WiFi4EU. Ακολούθως ολοκληρώθηκε, με ίδια μέσα του Δήμου Ναυπακτίας, η σταδιακή εγκατάσταση σημείων πρόσβασης σε περιοχές που δεν έχουν πρόσβαση σε ευρυζωνικά δίκτυα (ορεινές Κοινότητες) ενώ, ήδη έχει προγραμματιστεί η επόμενη φάση που θα καλύψει το Αντίρριο και τις υπόλοιπες Κοινότητες της Χάλκειας.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος του Αυτοτελούς Τμήματος Προγραμματισμού Δήμου Ναυπακτίας κ.Γιάννης Παπαϊωαννίδης σημείωσε: «Με την ολοκλήρωση και αυτής της φάσης, ακόμη περισσότεροι δημότες και επισκέπτες μας έχουν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Στην επόμενη και τελευταία φάση, θα ενταχθούν στο πρόγραμμα WiFi4GR, με ίδια χρηματοδότηση, το Αντίρριο και οι υπόλοιπες κοινότητες της Χάλκειας. Ως Δήμος, έχουμε εγκαίρως αντιληφθεί ότι η ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο αποτελεί δικαίωμα για κάθε πολίτη και για το λόγο αυτό, δρομολογήσαμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλίσουμε αυτό το δικαίωμα για όλους»
ΠΗΓΗ .... ...
Νεότερη Παλαιότερη