Blindchat.gr: Η εφαρμογή μέσω της οποίας εξέδιδε ο 53χρονος τη 12χρονη

Βιασμός 12χρονης στα Σεπόλια: Η εφαρμογή Blindchat.gr μέσω της οποίας ο 53χρονος παιδοβιαστής εξέδιδε το κορίτσι

Φως στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης στα Σεπόλια μπορεί να δώσει η διαδικτυακή πλατφόρμα γνωριμιών, μέσω της οποίας ο 53χρονος παιδοβιαστής είχε κατασκευάσει ένα ψεύτικο προφίλ , υποδυόμενος την ανήλικη.

Πρόκειται για την ελληνική εφαρμογή Blindchat.gr, στην οποία ο 53χρονος είχε αναρτήσει φωτογραφικό υλικό της ανήλικης και το διαχειριζόταν ο ίδιος.

Ο δράστης μέσω της εφαρμογής είχε δεχθεί 213 τηλεφωνικές κλήσεις από εν δυνάμει πελάτες. Ο 42χρονος που συνελήφθη και ομολόγησε το μεσημέρι της Τετάρτης 12/10 ήταν ένας από τους βιαστές της και καταχωρημένος στο κινητό του μικρού κοριτσιού ως «πελάτης»

Έτσι παρουσιάζεται η πλατφόρμα σε όσους θέλουν να κάνουν είσοδο:

«Τo Blindchat είναι ένα 100% ανώνυμο Ελληνικό dating app & site με το οποίο κάνεις γνωριμίες! Απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικες και είναι πανεύκολο στη χρήση του. Είναι το μοναδικό dating app που δεν χρειάζεται εγγραφή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δηλώσεις το φύλο σου και τις προτιμήσεις σου και ξεκινάς το chat αμέσως.

Τo Blindchat σου δίνει επίσης και τη δυνατότητα της video κλήσης, με την οποία μπορείς να βεβαιωθείς ότι ο συνομιλητής είναι όπως τον φανταζόσουν.

Σε περίπτωση που δεν θες να είσαι ανώνυμος, έχουμε και για εσένα τη λύση: μια διασκεδαστική λειτουργία της εφαρμογής είναι και η υπηρεσία με τίτλο “Νέες Γνωριμίες” όπου μπορείς να βρεις άτομα σε κοντινή απόσταση, να δεις το προφίλ τους και με ένα αμοιβαίο “thumbs up” να ξεκινήσετε ένα chat.»

Οι κίνδυνοι των online εφαρμογών και τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς

Η ανωνυμία που προσφέρει το online dating ενθαρρύνει την παραπλάνηση και την εξαπάτηση των χρηστών, ιδίως των ανηλίκων. Η παρουσία των ανήλικων χρηστών στη διαδικτυακή κοινότητα επιφυλάσσει αρκετούς κινδύνους, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι παραμένει ένα περιβάλλον στο οποίο δεν υπάρχει έντονη γονική εποπτεία. Οι γονείς των παιδιών ανήκουν σε μια διαφορετική γενιά και παραμένουν τεχνολογικά αναλφάβητοι. Παρόμοιες εφαρμογές κατακλύζουν το διαδίκτυο και πολλές φορές χρησιμοποιούνται ως κάλυψη ιχνών, χωρίς αυτό ωστόσο να μας οδηγεί στο άλλο άκρο και τη «δαιμονοποίηση» της τεχνολογίας. Η τεχνολογία αυτή καθαυτή δεν αποτελεί ένα μέσο αποπλάνησης των ανηλίκων, αλλά εύκολα μπορεί να μετουσιωθεί σε ένα εργαλείο εξυπηρέτησης των σκοπών των εγκληματιών.

Η απότομη αλλαγή της στάσης της συμπεριφοράς των παιδιών αποτελεί ένα σημαντικό δείγμα πως το παιδί δε βρίσκεται σε μια φυσιολογική ψυχική κατάσταση.

Ένας άλλος παράγοντας είναι το προφίλ των θυτών. Οι παιδόφιλοι δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο γνώρισμα, μια ειδοποιό διαφορά που τους ξεχωρίζει από τους απλούς πολίτες. Πολλές φορές εμφανίζονται ως άνθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας.

«Δεν έχουν χαρακτηριστικό γνώρισμα οι παιδόφιλοι. Είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Zoigr» με την Χριστίνα Βίδου,o πρόεδρος του CSI Institute Μανώλης Σφακιανάκης.

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη