Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη διεθνή έκθεση BarConventBerlin 2022

Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται το Πρόγραμμα ΜΑΡ - Mediterranean Aperitivo στο οποίο η Αγροδιατροφικη Σύμπραξη ΠΔΕ συμμετέχει ως εταίρος, με στόχο την προώθηση της ελληνικής βρώσιμης ελιά στην Αγγλία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Η πρώτη δράση προώθησης ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή του προγράμματος MAP στη διεθνή έκθεση BarConventBerlin (10-12/10/2022), μία από τις κορυφαίες διεθνείς εμπορικές εκθέσεις για τη βιομηχανία μπαρ και ποτών με συμμετοχή εκθετών από περισσότερες από 80 χώρες.

Η αφρόκρεμα της γερμανικής και ευρωπαϊκής βιομηχανίας μπαρ και ποτών είχε την ευκαιρία να απολαύσει το ειδικά ανεπτυγμένο μεσογειακό απεριτίφ του προγράμματος MediterraneanAperitivo, το οποίο αποτελείται από κοκτέιλ βασισμένο σε βερμούτ από το Τορίνο και λεμόνια από την ιταλική ακτή Αμάλφι, σερβιρισμένο μαζί με ελληνικές ελιές από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς και τυρί πεκορίνο από την Τοσκάνη.

«Τα προϊόντα μας αποκτούν υπεραξία. Η ελιά μας επίσημα στην μεσογειακή διατροφή προβάλλεται μαζί με άλλα ευρωπαϊκά προϊόντα στην Αμερική και άλλες χώρες» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης.

Το πρόγραμμα MediterraneanAperitivo αντλεί έμπνευση από την ιταλική παράδοση του απεριτίφ, κατά το οποίο οι καταναλωτές απολαμβάνουν ελαφριά κοκτέιλ με συνοδεία μικρών, εκλεκτών μεζέδων. Αυτή η τόσο ελκυστική ευρωπαϊκή συνήθεια αναδεικνύεται μέσα από μια δέσμη δράσεων προώθησης στις αγορές-στόχο, με σκοπό την ανάδειξη της ποιότητας των ευρωπαϊκών τροφίμων και ποτών και την αύξηση κατανάλωσής τους.

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αποτελεί το μοναδικό μη ιταλικό φορέα που συμμετέχει στην πρόταση, έχοντας την ιδιαίτερη χαρά να προσθέσει στο premium μίγμα του MediterraneanAperitivo την εξαιρετική ελληνική επιτραπέζια ελιά.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αξιοποιεί πλήρως τα συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ προγράμματα αποδεικνύοντας έμπρακτα τη στήριξη των ποιοτικής βρώσιμης ελιάς που καλλιεργείται και παράγεται στην περιοχή μας διεκδικώντας έτσι την ενίσχυση και αναγνωρισιμότητα της σε βασικές αγορές στόχους του εξωτερικού.

* Για οερισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε στην ιστοσελίδα του έργου: www.mediterraneanaperitivo.com/.

* Το έργο MAP-MediterraneanAperitivo συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Κανονισμού (ΕΕ) 1144/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου. Εταίροι του έργου είναι οι ConsorzioDelVermouthdiTorino (επικεφαλής εταίρος), Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Consorziotute la Pecorino Toscan oDOP και Cooperativa Produzione Costieragrumi Societa Cooperativa Agricola και αγορές-στόχοι η Αγγλία, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς. Η συνολική διάρκειά του ανέρχεται σε 3 χρόνια.... ...
Νεότερη Παλαιότερη