Ο κυκλώνας Τζούλια «σφυροκοπά» τη Νικαράγουα με ανέμους ταχύτητας άνω των 140 χλμ. την ώρα

Ο κυκλώνας Τζούλια έπληξε σήμερα τη Νικαράγουα με ανέμους ταχύτητας άνω των 140 χιλιομέτρων την ώρα, αλλά και με σφοδρές καταιγίδες, σύμφωνα με το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο των ΗΠΑ (NHC), προειδοποιώντας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα κατά τις επόμενες ημέρες σε όλη την περιοχή.

Οι καταιγίδες προκάλεσαν κατολισθήσεις νωρίς την Κυριακή κοντά στην περιοχή Λαγκούνα δε Πέρλας, σύμφωνα με το NHC. Στις πέντε τα ξημερώματα τοπική ώρα, οι καταιγίδες βρίσκονταν σε απόσταση 50 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοδυτικά του Μπλούφιλντς.

Ο κυκλώνας αναμένεται ότι θα αποδυναμωθεί σταδιακά στη διάρκεια του περάσματος του από τη Νικαράγουα, ενώ θα κινηθεί προς τον Ανατολικό Ειρηνικό το βράδυ της Κυριακής.

Οι προβλέψεις αναφέρουν ότι θα κινηθεί κοντά ή κατά μήκος των ακτών της Ονδούρας, του Ελ Σαλβαδόρ και της Γουατεμάλας στον Ειρηνικό κατά την αυριανή ημέρα, αλλά και κατά το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με το NHC.

“Ξαφνικές πλημμύρες που ενδέχεται να απειλήσουν ανθρώπινες ζωές και πιθανές κατολισθήσεις λάσπης από τις ισχυρές βροχοπτώσεις είναι δυνατό να προκληθούν στην Κεντρική Αμερική και στο Νότιο Μεξικό στις αρχές της εβδομάδας”, αναφέρει η πρόβλεψη του NHC.

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη