Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα kitesurf στη Ναύπακτο

kiteboard1

Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα kitesurf στη Ναύπακτο

Με τις συμμετοχές να έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία, καθώς σε σύντομο χρονικό διάστημα συμπληρώθηκαν και οι 150 διαθέσιμες θέσεις, αθλητές και αθλήτριες από συνολικά 37 χώρες θα διεκδικήσουν τη δική τους θέση στο βάθρο.

Το 2022 Lepanto Formula Kite Europeans που πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ναυπακτίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλλάδας, της ΙΚΑ (International Kiteboarding Association) και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ρίου ΙΑΣΩΝ, διεξάγεται σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ναυπάκτου και με την υποστήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας.

Η Διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (World Sailing), της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) και του Ελληνικού Συνδέσμου Αετοσανίδας (ΗΚΑ).

Πρόκειται για μία διεθνή εκδήλωση που ισχυροποιεί τη χώρα στο διεθνή χάρτη αθλητικών προορισμών. Ταυτόχρονα, κινητοποιεί τη μάζα των ερασιτεχνών αθλούμενων προς την αγωνιστική κατεύθυνση, φέρνοντας την Ελλάδα πιο κοντά σε μεγάλες διακρίσεις και στη δημιουργία μίας νέας γενιάς Ολυμπιονικών, μέσω ενός σύγχρονου Ολυμπιακού ιστιοπλοϊκού αγωνίσματος.


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εγγραφές των αθλητών για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ολυμπιακής κατηγορίας του Kiteboarding, που θα φιλοξενηθεί στη Ναύπακτο από τις 24 Σεπτεμβρίου έως και τις 2 Οκτωβρίου 2022. Ο πρώτος «γύρος» εγγραφών θα είναι ενεργός μέχρι τέλος Ιουλίου και οι Ομοσπονδίες έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν συγκεκριμένο αριθμό αθλητών που καθορίζεται από την Παγκόσμια κατάταξη των αθλητών κάθε χώρας. Στον δεύτερο γύρο θα καλυφθούν οι ελεύθερες θέσεις με όριο εγγραφών τους 150 αθλητές, 90 άντρες και 60 γυναίκες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο αγώνας είναι ανοιχτός σε συμμετοχές από όλες τις Ηπείρους και ήδη έχουν δηλώσει αθλητές από την Κίνα, τις ΗΠΑ, την Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, τη Βραζιλία, την Ιαπωνία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Μαλαισία, τον Καναδά και την Αυστραλία.

Χαρακτηριστικό του μεγάλου ενδιαφέροντος για τον Αγώνα η ήδη προγραμματισμένη «απόβαση» εθνικών αποστολών στη Δυτική Ελλάδα από τα τέλη Αυγούστου, προκειμένου να μπορέσουν να προπονηθούν στα νερά της Ναυπάκτου και της ευρύτερης περιοχής. Ο κόλπος της Ναυπάκτου και γενικότερα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αποτελούν ιδανικό προορισμό στην Ελλάδα για kiteboarding.

Το 2022 Lepanto Formula Kite European Championship είναι μία μοναδική ευκαιρία να προωθηθεί η περιοχή στο χώρο του αθλητικού τουρισμού, που σήμερα αναδεικνύεται σε έναν από τους πλέον ανερχόμενους τομείς τουρισμού σε όλο τον κόσμο.


Με τον Δήμαρχο Ναυπάκτου, Βασίλειο Γκίζα συναντήθηκε, την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης, με αφορμή το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα kitesurf που θα γίνει στην Ναύπακτο. Η Ναύπακτος θα φιλοξενήσει την Ολυμπιακή κατηγορία της Αετοσανίδας (Kiteboarding) Formula Kite, από τις 24 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2022 και θα λάβουν μέρος κορυφαίοι αθλητές της Ευρώπης.

Ο κ. Ζαΐμης κατά την συνάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής του 2022 Lepanto Formula Kite European Championships τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Πρόκειται για μια διεθνής εκδήλωση που αφενός ισχυροποιεί τη χώρα μας στο χάρτη αθλητικών προορισμών, δίνοντας τη δυνατότητα να αξιοποιηθεί τουριστικά η τεράστια δεξαμενή ερασιτεχνών αθλητών, και αφετέρου κινητοποιεί τη μάζα των αθλούμενων προς την αγωνιστική κατεύθυνση, φέρνοντας τη χώρα μας πιο κοντά σε μεγάλες διακρίσεις σε ένα σύγχρονο Ολυμπιακό ιστιοπλοϊκό αγώνισμα, γεννώντας μια νέα γενιά Ολυμπιονικών».

Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Βασίλειος Γκίζας δήλωσε: «Είναι μία εξαιρετικά σημαντική διοργάνωση για το Δήμο μας.  Στόχος μας είναι το Lepanto Formula Kite να καθιερωθεί ως αθλητική διοργάνωση της Ναυπάκτου.  Το γεγονός αυτό θα τοποθετήσει τόσο την περιοχή μας, όσο και ευρύτερα τη Δυτική Ελλάδα, στον ευρωπαϊκό και διεθνή χάρτη της Αετοσανίδας και της ιστιοπλοϊκής κοινότητας”,. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αθλητικού Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ρίου ΙΑΣΩΝ Σπύρος Κρότσης ανέφερε: «Μεγάλη ευκαιρία για την περιοχή και για τη Δυτική Ελλάδα να αναπτυχθεί τουριστικά και αθλητικά. Για ένα άθλημα για το οποίο η περιοχή μας θεωρείται παγκοσμίως προορισμός».

Η διοργάνωση γίνεται από τον Δήμο Ναυπακτίας σε συνδιοργάνωση με τον Αθλητικό Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ρίου ΙΑΣΩΝ και τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ο αγώνας θα γίνει σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ναυπάκτου και μπροστά από τις εγκαταστάσεις του. Η ανάθεση έγινε από την ΙΚΑ (International Kiteboarding Association) που αποτελεί τον επίσημο φορέα διαχείρισης των αγωνισμάτων της Αετοσανίδας, της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (World Sailing).

πηγη

Νεότερη Παλαιότερη