Παρουσίαση στη Νέα Υόρκη του προγράμματος «Ionian Hall of Science» για τους ομογενείς από το Ιόνιο

Το πρόγραμμα «Ionian Hall of Science», το οποίο στοχεύει στην καταγραφή των Αποδήμων επιστημόνων και τη διασύνδεσή τους με τις

τοπικές κοινωνίες, παρουσιάστηκε χθες Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη, σε μια ειδική υβριδική εκδήλωση, από την επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων, και δημοσιογράφο, Βάλια Καϊμάκη.

Το πρόγραμμα διοργανώνεται από το «Ερευνητικό Εργαστήριο Ομογένειας και Ελληνισμού» στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου..

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» η κ. Καϊμάκη, το «Ionian Hall of Science» επιχειρεί να αξιοποιήσει μια ήδη υπάρχουσα βάση δεδομένων με 65.000 επιστήμονες της Διασποράς, από τους οποίους θα γίνει προσπάθεια να εξαχθούν τα ονόματα αυτών που κατάγονται από τα νησιά του Ιονίου. Επιπλέον, σύμφωνα με την κ. Καϊμάκη, πολλοί από τους Έλληνες του εξωτερικού θέλουν να προσφέρουν, αλλά δεν βρίσκουν τον τρόπο, οπότε στόχος του προγράμματος είναι να διευκολύνει αυτή τη συνέργεια.

«Η προσπάθειά μας έχει τρεις στόχους: ο πρώτος στόχος είναι να φέρει κοντά το Πανεπιστήμιό μας με τους επιστήμονες που έχουν καταγωγή από τα Ιόνια νησιά. Ο δεύτερος να δικαιωθούν οι επιστήμονες με καταγωγή από τα Ιόνια μεταξύ τους και ο τρίτος να έρθουν σε επαφή με την κοινωνία την τοπική», σημειώνει η κ. Καϊμάκη.

Ήδη, έχει τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση science.ihellenism.org, και το Πανεπιστήμιο έχει ξεκινήσει τη διαδικασία, ευελπιστώντας ότι θα αποτελέσει «οδηγό» για ανάλογες προσπάθειες διασύνδεσης.

Η παρουσίαση διοργανώθηκε με μέριμνα του Κέντρου Βυζαντινών και Μοντέρνων Ελληνικών Σπουδών του Queens College, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων «Οδυσσεύς» και του φοιτητικού συλλόγου «Ικαρος».

(Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή : Εθνικός Κήρυκας)

Νεότερη Παλαιότερη