Πάτρα: «Άργησαν να διασωληνώσουν το παιδί» – Συγκλονίζει η περιγραφή του πατέρα της δίχρονης

Θρήνος στην Πάτρα για το μόλις 20 μηνών μωρό που έχασε την ζωή του την Δευτέρα – Απαντήσεις ζητούν οι γονείς του.

Ο πατέρας του μωρού μιλώντας στο

κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ξέσπασε και καταγγέλλει ότι άργησαν να διασωληνώσουν το παιδί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.

Η μικρούλα κατέρρευσε μπροστά στα μάτια της μητέρας της στο σπίτι τους.

Με ασθενοφόρο το κοριτσάκι αρχικά μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων και από εκεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

Όπως λέει ο πατέρας εκεί ενημερώθηκε από τον διευθυντή της Μονάδας Παίδων Ανδρέα Ηλιάδη ότι παρέλαβαν το παιδί εγκεφαλικά νεκρό.

Η νεκροψία νεκροτομή στη σορό του παιδιού θα γίνει την Παρασκευή.

Το παιδί ήταν θετικό στον κορονοϊό. Πάντως οι γονείς αναμένεται να κινηθούν νομικά για την καθυστέρηση όπως καταγγέλλουν στη διασωλήνωση του παιδιού.

Συγκλονιστικές είναι οι περιγραφές του πατέρα: «Το παιδί έπρεπε να διασωληνωθεί πολύ νωρίτερα. Στο νοσοκομείου του Καραμανδάνειου δεν υπήρχε αναισθησιολόγος, ενώ υπήρχε στην εφημερία, στο νοσοκομείο δεν υπήρχε. Αρνήθηκε ο αναισθησιολόγος να κάνει τη δουλειά του από ότι μας είπαν. Εγώ είδα με τα μάτια μου 10:20 με 10:30 περίπου να έρχεται το ΕΚΑΒ να παραλάβει το παιδί. Είδα τους διασώστες του ΕΚΑΒ να τρέχουν πάνω στο δωμάτιο για να παραλάβουν το παιδί και μετέπειτα είδαμε μια καθυστέρηση περίπου μισής ώρας γιατί το παιδί δεν είχε διασωληνωθεί. Ήταν ανοιχτά τα ματάκια του, είχε μια δυσλειτουργία, δεν μπορούσε να κουνήσει χεράκια ποδαράκια, υποθέσαμε πως είναι από την εξάντληση. Το δικό μας παιδί έφυγε αλλά να μην φύγουν τα επόμενα».

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη