Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στη μεγάλη γιορτή του Ράλλυ Ακρόπολις στο ΟΑΚΑ

Δυναμική παρουσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη μεγάλη γιορτή του Ράλλυ Ακρόπολις στο ΟΑΚΑ.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έδωσε δυναμικό «παρών» στην εκκίνηση και

την υπερειδική διαδρομή του φετινού ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, της κορυφαίας παγκόσμιας γιορτής του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (8/9), στο Ολυμπιακό Στάδιο, παρουσία 65.000 θεατών.

Συγκεκριμένα, 80 εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες του Ε.Ε.Σ, στο πλαίσιο της υγειονομικής και διασωστικής κάλυψης που παρέχει εξ’ ολοκλήρου ο Οργανισμός στο Ράλλυ Ακρόπολις, βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στις κερκίδες και στον ειδικά διαμορφωμένο αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, προκειμένου να προσφέρουν Πρωτοβάθμια Υγειονομική Περίθαλψη σε θεατές και διαγωνιζόμενους, αντιμετωπίζοντας έγκαιρα και αποτελεσματικά δεκάδες έκτακτα περιστατικά κατά τη διάρκεια των αγώνων. Οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ, εφοδιασμένοι με τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (διασωστικά και υγειονομικά οχήματα, κοπτικά μηχανήματα κ.α.), θα βρίσκονται και στις 15 ειδικές διαδρομές που περιλαμβάνει το ιστορικό Ράλλυ των Θεών, μέχρι και τον μεγάλο τερματισμό στην Λαμία (11/9).

Σημειώνεται ότι τιμητική έναρξη της εντυπωσιακής υπερειδικής διαδρομής στο Ολυμπιακό Στάδιο, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης, εκ μέρους της Πολιτείας, της τεράστιας και διαχρονικής προσφοράς του Ε.Ε.Σ και των ακούραστων εθελοντών του προς την Ελληνική κοινωνία.


Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη