Έκανε το “χρέος” της και “αγκάλιασε” την πρωτιά

 Το 3/3 στον τρίτο όμιλο του Ευρωμπάσκετ έκανε η Ελλάδα, που επιβλήθηκε της Μ. Βρετανίας με 93-77 στο Μιλάνο. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, “ξεμπούκωσε”, άνοιξε το

rotation και βρίσκεται μία ανάσα από την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου. 

Παρόλο που αγωνίστηκε χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, η Ελλάδα επικράτησε της Μ. Βρετανίας με 93-77 στο Μιλάνο και “αγκάλιασε” την πρώτη θέση στο τρίτο όμιλο του Ευρωμπάσκετ. Ο Δημήτρης Ιτούδης, άνοιξε το “rotation,” δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που είχε διαθέσιμους. Κορυφαίος για την Εθνική ο Κώστας Σλούκας με 21 πόντους. Στους 17 σταμάτησε ο Γιώργος Παπαγιάννης στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση. Για την Μ. Βρετανία ξεχώρισε ο Λουκ Νέλσον με 17 πόντους.

O αγώνας

Με αρκετό καλό ρυθμό μπήκε στο παιχνίδι η Εθνική, με τον Νικ Καλάθη να μπαίνει ορεξάτος στο ματς σημειώνοντας γρήγορα – γρήγορα 5 πόντους, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να παίρνει το προβάδισμα με 8-3 στο 2′. H συνέχεια ωστόσο, δεν ήταν ανάλογη για την Ελλάδα. Η Μ. Βρετανία, με μπροστάρη τον Νέλσον που έβαλε 10 πόντους έτρεξε ένα επιμέρους 12-0 και προηγήθηκε με 15-8. Ο Δημήτρης Ιτούδης ανακάτεψε την… τράπουλα. Το βάθος του πάγκου της Εθνικής έδωσε λύσεις με την “Επίσημη Αγαπημένη” να τρέχει ένα δικό της 16-2 σερί και να κλείνει το δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 24-17.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Η Ελλάδα, κρατούσε διαρκώς το προβάδισμα, χωρίς ωστόσο να μπορεί να πάρει ασφαλή διαφορά. Η Μ. Βρετανία, έβγαζε ενέργεια στο παρκέ και με εξαιρετικά ποσοστά έξω από τα 6,75 (6/14) απειλούσε την Εθνική. Λαρεντζάκης, Λούντζης, Σλούκας και Αγραβάνης σκόραραν για την “Επίσημη Αγαπημένη” που πήγε στα αποδυτήρια με τρεις πόντους διαφορά, 46-43.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Μ. Βρετανία με τον Σόκο να σημειώνει 5 πόντους, μείωσαν στο πόντο, 51-50 στο 23′. Η Ελλάδα, με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Παπαγιάννη και με δύο τρίποντα του Σλούκα, πήρε διαφορά 7 πόντων, 61-54 στο 26′. Το μομέντουμ ήταν ξεκάθαρα με την “γαλανόλευκη” που κατάφερε να προηγηθεί με 11 πόντους, 67-56. Στο 30′, η Εθνική προηγούνταν με 71-60, παίρνοντας μαξιλαράκι ασφαλείας ενόψει του τελευταίας περιόδου.

Οι βάσεις είχαν μπει για την Ελλάδα και στη τέταρτη περίοδο “καθάρισε” εύκολα το παιχνίδι. Με τέσσερις διαδοχικούς πόντους του Σλούκα και τέσσερις του Παπαγιάννη, η Εθνική ανέβασε την διαφορά της στους 17, 81-64 στο 34′, “κλειδώνοντας” επί της ουσίας τη νίκη. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, διαχειρίστηκε με ευκολία το προβάδισμα της και έκανε το 3/3 στον τρίτο όμιλο του Ευρωμπάσκετ. Πλέον, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ετοιμάζεται για το αυριανό (6/9, 18:00, ΕΡΤ1) παιχνίδι με την Ουκρανία.

Ο MVP

Πολυτιμότερος παίκτης της Εθνικής ήταν ο Κώστας Σλούκας. Ο 32χρονος γκαρντ, είχε 21 πόντους (8/10 εντός πεδιάς), 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 λάθη, συγκεντρώνοντας 25 στο σύστημα αξιολόγησης.

Τα δεκάλεπτα: 17-24, 43-46, 60-71, 77-93

πηγη

Νεότερη Παλαιότερη