Λάρισα: Εκβίαζε δημοτικό σύμβουλο και τον έπιασα με τα… λάφυρα στα χέρια

Με προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνελήφθη χθες το πρωί σε κεντρικό καφέ της Λάρισας ένας

36χρovoς ιδιώτης, έπειτα από καταγγελία 48χρονου δημοτικού συμβούλου και προέδρου δημοτικής επιχείρησης Δήμου του νομού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ελευθερίας», ο 36χροvoς συνελήφθη έχοντας μόλις παραλάβει το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ ως προϊόν εκβιασμού σε βάρος του δημοτικού συμβούλου.

Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, φαίνεται να γνωρίζονται με αφορμή τυχερά παίγνια και με βάση τα όσα αναφέρθηκαν στην Αστυνομία ο συλληφθείς φέρεται να απειλούσε τον δημοτικό σύμβουλο να τον διαβάλει ως αιρετό στην τοπική αυτοδιοίκηση, διά των Μέσων Ενημέρωσης και του Υπουργείου Εσωτερικών, με απώτερο σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Για τον λόγο αυτόν – όπως καταγγέλθηκε στην ΕΛ.ΑΣ.- ο 36χρovoς φέρεται να ζήτησε 150.000 ευρώ και μετά από συζητήσεις με τον 48χρονο συμφώνησαν στην καταβολή των 15.000 ευρώ και ειδικότερα στην άμεση καταβολή των 5.000 ευρώ και μελλοντικά στην καταβολή των υπόλοιπων 10.000 ευρώ.

Οι δύο άνδρες μετέβησαν χθες στη Λάρισα, αφού το ραντεβού -παγίδα δόθηκε σε καφέ κεντρικού πεζόδρομου, όπου ο 36χρovoς παρέλαβε από τον δημοτικό σύμβουλο το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα και έτσι συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας που παρακολουθούσαν τη συνάντηση.

Ο 36χρovoς αναμενόταν να οδηγηθεί ενώπιον των Εισαγγελικών Αρχών, ενώ από την ΕΛ.ΑΣ. ερευνώνται τα πραγματικά αίτια της αντιπαράθεσης των δύο κοντοχωριανών που οδήγησε αρχικά στην καταγγελία και στη συνέχεια στη σύλληψη του 36χρονου.

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη