Δημοσκόπηση Interview: Πού διαμορφώνεται η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας διαμορφώνει προβάδισμα 8,2 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό φαίνεται να διαμορφώνει η υπόθεση των

παρακολουθήσεων, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για λογαριασμό της ιστοσελίδας politic.gr.

Η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας διαμορφώνει προβάδισμα 8,2 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όμως αμφότερα τα κόμματα επιδεικνύουν ελαφρά συρρίκνωση στα ποσοστά τους σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας.

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 32,1% (από 32,5%) και ο ΣΥΡΙΖΑ 23,9% (από 24,2%). Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,5% (από 12,3%) σημειώνοντας πτώση, σε σχέση με την αντίστοιχη μέτρηση πριν από ένα μήνα.

Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5,1%, η Ελληνική Λύση 5,4% και το ΜεΡΑ25 3,5%. Εκτός Βουλής με 1,8% και 1,2% αντίστοιχα μένουν Συν. Δημιουργία και Έλληνες για την Πατρίδα. Αναποφάσιστο εμφανίζεται το 9,3% του σώματος.

Στο ερώτημα για το πότε είναι καλύτερο να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές, η πλειοψηφία (58,1%) συνεχίζει να ζητά εκλογές στη λήξη της θητείας της σημερινής κυβέρνησης, ενώ ένα αρκετά μικρότερο ποσοστό (38%) πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν άμεσα.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η πολιτική αστάθεια των τελευταίων ημερών προκάλεσε ρωγμές τόσο στο πρωθυπουργικό προφίλ, όσο και σε αυτό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ειδικότερα, στην ερώτηση περί «πρωθυπουργικής καταλληλότητας», ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει πρώτος με ποσοστό 45%, πέφτοντας μία μονάδα, και ο Αλέξης Τσίπρας καταγράφει ποσοστό της τάξης του 25%, πέφτοντας τρεις μονάδες.

Το 65,1% των ερωτηθέντων θεωρεί το ζήτημα των παρακολουθήσεων πολύ/αρκετά σημαντικό, ενώ όσοι το κρίνουν ως «ασήμαντο» περιορίζονται στο 34,9%.

Η ακρίβεια το μεγαλύτερο πρόβλημα

Η ακρίβεια με ποσοστό 31,3% αναδεικνύεται ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η χώρα. Ακολουθούν η οικονομία (19,4%) ενώ ψηλά είναι και η τουρκική προκλητικότητα (9,9%).

Ωστόσο, το κυβερνών κόμμα, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, φαίνεται να είναι πιο ικανό σε σύγκριση με το ΣΥΡΙΖΑ ώστε να διαχειριστεί όλους τους τομείς. Άξιο επισήμανσης είναι ότι η ΝΔ τυγχάνει περισσότερης εμπιστοσύνης σε θέματα που έχουν να κάνουν με τα εθνικά, την εξωτερική πολιτική και την άμυνα. Αντίθετα, σε ότι έχει να κάνει με τις φυσικές καταστροφές και την ακρίβεια, είναι υψηλό το ποσοστό αυτών που δεν εμπιστεύονται κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα για να τα διαχειριστούν.


Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη