Δράμα: Κοντά στον τερματισμό ήταν η ομάδα που χτυπήθηκε από κεραυνό - Πώς συνέβη το δυστύχημα


Συνολικά 55 αθλητές συμμετείχαν στον νυχτερινό ορεινό αγώνα και έπρεπε μέσα σε 12 ώρες να καλύψουν μία απόσταση 36,7 χιλιομέτρων - Σοβαρά τραύματα φέρει ο 55χρονος που βρίσκονταν κοντά στον 56χρονο

Τραγική κατάληξη είχε ο αγώνας δρόμου αντοχής στο Φαλακρό Δράμας, με έναν 55χρονο άνδρα να χάνει τη ζωή του και έναν 56χρονο να έχει τραυματιστεί σοβαρά από κεραυνό. Ο τραυματίας και η σορός του άτυχου άνδρα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Καβάλας.

Η εκκίνηση του αγώνα, που διοργανώνεται από τον πεζοπορικό ορειβατικό σύλλογο Νευροκοπίου, έγινε στις 7 απόγευμα του Σαββάτου από τους Πύργους του δήμου Προσοτσάνης, στους πρόποδες του Φαλακρού.

Ο νυχτερινός, ορεινός αγώνας Six Peaks, στον οποίο συμμετείχαν 55 αθλητές από όλη τη χώρα, οι οποίοι έπρεπε μέσα σε 12 ώρες να καλύψουν μία απόσταση 36,7 χιλιομέτρων, περνά από τις έξι ψηλότερες κορυφές του Φαλακρού, με τερματισμό στο καταφύγιο του Χιονοδρομικού Κέντρου.
Τις πρώτες ώρες οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές, ο καιρός όμως γύρω στις 4 τα μεσάνυχτα άλλαξε με έντονη βροχή και πολλούς κεραυνούς.
300568982_3819671511505451_6316275190244721474_n
tr1-452x600
tr2-452x600
 

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, κάποιοι από τους αθλητές είχαν ήδη τερματίσει, κάποιοι σταμάτησαν, αλλά η ομάδα που χτυπήθηκε, ήταν κοντά στον τερματισμό, όταν έγινε το μοιραίο.

Ξεκίνησε αμέσως επιχείρησης διάσωσής τους, στην οποία συμμετείχαν 14 πυροσβέστες με 5 οχήματα. Εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο 55χρονος και τραυματισμένος ο 56χρονος, οι οποίοι, μετά από μια πολύ δύσκολη επιχείρηση, μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στη Χρυσούπολη και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Καβάλας.

Η ομάδα της Βάσης Ετοιμότητας Παρανεστίου του ΟΦΚΑΘ – Εθελοντές Διασώστες, σε  σχετική ανάρτηση ανέφεραν τα εξής: «Τραγικό περιστατικό στους Πύργους Δράμας. Στις 3.30 τα ξημερώματα ειδοποιήθηκε η βάση ετοιμότητας Παρανεστίου του ΟΦΚΑΘ για τον εντοπισμό 3 αθλητών που έπαιρναν μέρος σε ορεινούς αγώνες τρεξίματος καθώς τους είχε χτυπήσει….. κεραυνός!!!! Στην περιοχή επικρατούσαν ακραία καιρικά φαινόμενα.
Άμεσα ανταποκρίθηκαν και 4 μέλη της βάσης που μαζί με την Ε.Μ.Α.Κ. μετέβησαν στο σημείο εντοπίζοντας τους αθλητές….δυστυχώς τον έναν νεκρό τον άλλο εγκαυματία με σοβαρά τραύματα αλλά ζωντανό και η τρίτη κοπέλα πολύ ελαφρά αλλά σοκαρισμένη. Λόγω του ανάγλυφου τις περιοχής και της σοβαρότητας του τραυματία ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρου για την γρήγορη μεταφορά στο νοσοκομείο.

Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του άτυχου δρομέα και τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση στον τραυματία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη μας για την άμεση ανταπόκριση και στην Ε.Μ.Α.Κ. για την άριστη συνεργασία».

Νεότερη Παλαιότερη