Ρόδος: Κακοποίηση διδύμων παιδιών – Φέρεται ως ύποπτη η νονά τους – Την υποστηρίζουν οι γονείς

Ρόδος: Σοκαριστική η δικογραφία για την κακοποίηση δύο διδύμων 8 ετών με κύρια ύποπτη τη νονά τους – Τι έδειξε η ψυχολογική πραγματογνωμοσύνη

Ύποπτη για

σeξoυαλιkή κακοποίηση φέρεται να είναι μια 55χρονη Βουλγάρα, σύντροφος ενός εκ των νονών των παιδιών, ηλικίας 8 ετών.

Η νονά έχει μεταφερθεί από τις 29 Ιουλίου στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, όπου της κατασχέθηκε το κινητό της προκειμένου να εξεταστεί από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τυχόν ύπαρξη πορνογραφικού υλικού με τα ανήλικα παιδιά.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, με παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου προς την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ζητήθηκε η διερεύνηση τυχόν τελέσεως των ακόλουθων αδικημάτων:

Βιασμού κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Γενετήσιες πράξεις με ανήλικους κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Πορνογραφία ανηλίκων που δεν συμπλήρωσαν τα 12 έτη.

Σωματική βλάβη αδυνάμων ατόμων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκων κάτω των 12 ετών κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Τι έδειξε η ψυχολογική πραγματογνωμοσύνη των δύο ανηλίκων   Στη δικογραφία αναγράφεται και η προκαταρκτική ψυχολογική πραγματογνωμοσύνη των δύο ανηλίκων που διενεργήθηκε από ψυχολόγο που διόρισε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του πραγματογνώμωνα, φαίνεται ότι τα δύο παιδιά παρουσίασαν «σημάδια» από περιστατικά κακοποίησης όχι μόνο από τη γυναίκα αλλά και από έναν άγνωστο άνδρα.

Υποστήριξη των γονέων στη νονά

Οι γονείς των παιδιών είχαν υποστηρίξει στις 27 Ιουλίου 2022, ότι με τη Βουλγάρα είχαν μόνο κοινωνικές σχέσεις και δεν άφηναν ποτέ τα παιδιά τους μαζί της. Τόνισαν ότι είναι μια αξιοπρεπής γυναίκα και ότι δεν έχει δώσει αφορμή για κάποιο σχόλιο, δείχνοντας ότι την εμπιστεύονται και τη σέβονται.

Πραγματογνωμοσύνη από παιδοψυχίατρο

Σύμφωνα με την dimokratiki.gr το αγόρι υποστηρίζει ότι η 55χρονη έβαλε ζεστές πέτρες στο μαγιό του ίδιου και της αδελφής του, ότι μια φορά τους έβγαλε τα ρούχα και χόρευαν σπίτι τους, ότι τους έβαλε στο youtube και έβλεπαν γυμνούς άνδρες, ενώ το κορίτσι είπε ότι την είχε αγγίξει στα απόκρυφά της, ότι με μουσική από την τηλεόραση τους έβαλε να χορέψουν γυμνοί και ότι ένας τρίτος άνδρας, τον οποίο δεν γνωρίζουν, ασέλγησε εις βάρος της.

Σε συνέχεια της έρευνας που έγινε από παιδοψυχίατρο, δε φέρεται να παιδιά να υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση αλλά κακοποιητικές συμπεριφορές από το περιβάλλον τους. Τα δίδυμα παιδιά εξετάστηκαν από ιατρούς του γαστρεντερικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και τον ιατροδικαστή και δεν διαπιστώθηκε κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε συμπέρασμα για σεξουαλική τους κακοποίηση.

Η έρευνα για την υπόθεση κινήθηκε αρχικώς με υπόνοιες για σωματικές βλάβες λόγω ενδοοικογενειακής βίας που φέρονται να υπήρξαν στο πλαίσιο κοινωνικής έρευνας στην οποία συνέδραμε και εκπαιδευτικός τους.

Από τη συζήτηση των παιδιών με εκπαιδευτικό ανέκυψαν ζητήματα σεξουαλικής κακοποίησης καθώς και μαγνητοσκόπησής τους.

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη