Το άξιζε, το πίστεψε και προκρίθηκε


Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν πιο ψύχραιμοι στα πέναλτι 4-3 (1-1 κανονική διάρκεια, 2-2 μετά από παράταση) κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας και πανηγύρισαν την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά ήταν ο “λυτρωτής” του Ολυμπιακού, εκτέλεσε εύστοχα το τελευταίο πέναλτι και το ταξίδι στην Ευρώπη συνεχίζεται… Μετά από τρεις ώρες αγωνίας, οι “ερυθρόλευκοι” πήραν το εισιτήριο για τα πλέι οφς του Γιουρόπα Λιγκ, κερδίζοντας στη ρώσικη ρουλέτα 4-3 (1-1 κανονική διάρκεια) τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, και τώρα… Κύπρος

Ο αγώνας: 

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να παίξει επιθετικά, και τον Άβιλα να σουτάρει, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Η Σλόβαν απείλησε στο 9ο λεπτό, με τον Γκαγκάβα να σουτάρει και τον Βατσλίκ να μπλοκάρει ψύχραιμα τη μπάλα. Στο 23ο λεπτό ήρθε και η μεγαλύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι για τους “ερυθρόλευκους”. Ο Ραντζέλοβιτς, σημάδεψε τον Μασούρα, με τον δεύτερο να μην πιάνει καλά την μπάλα στην προσπάθειά του να κάνει γυριστή κεφαλιά και να τη στέλνει άουτ. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός απέιλησε ξανά την εστία της Σλόβαν, αυτή τη φορά με τον Ελ Αραμπί, όμως ο γκολ κίπερ της ομάδας της Σλοβακίας είπε “όχι” στον Μαροκινό, κρατώντας το μηδέν. Οι δύο ομάδες έμειναν στο μηδέν, στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να είναι αυτός που είχε τις πιο κλασικές ευκαιρίες να σκοράρει.

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ήταν για τη Σλόβαν Μπρατισλάβας με τον Μπαρσεγιάν να σεντράρει και τον Γκριν να παίρνει την κεφάλια, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 54ο ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με φανταστική ενέργεια του Ζινγκερναγκελ και δυνατό σουτ που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον πορτιέρε της Σλόβαν. Στη συνέχεια του παιχνιδιού, οι “γηπεδούχοι” θέλησαν να απαντήσουν, με σουτ του Μπαρσεγιαν, που μπλόκαρε ο Βάτσλικ. Στο 65′ και ενώ το παιχνίδι είχε ισορροπία και από τις δυο πλευρές χωρίς να απειλούν ιδιαίτερα, ένα δυνατό αλλά καθαρό μαρκάρισμα του Άβιλα στον Γκριν ανέβασε τα… αίματα και οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων πιάστηκαν στα χέρια με τον διαιτητή να μοιράζει συνολικά τέσσερεις κάρτες.

Η Σλόβαν Μπρατισλάβας, είχε την κατοχή στη συνέχεια του αγώνα, προσπαθώντας να διασπάσουν την άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Σισέ, έκοψε μέσα στην περιοχή, με το ψαλιδάκι του Κούτσκα να περνά άουτ. Στο 84 άλλη μια καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους από τον Σάπονιτς, με τον Βατσλίκ να μπλοκάρει σταθερά. Ο Ολυμπιακός “κλείστηκε” στα τελευταία λεπτά, με τον Κορμπεράν να διαβάζει υποδειγματικά τη Σλόβαν η οποία δεν μπορούσε να διαπεράσει την άμυνα των Πειραιωτών. Μετά από διπλό κόρνερ που κέρδισαν οι “γηπεδούχοι”, ο Βάτσλικ δεν 
-- -- 

μπλόκαρε καλά τη μπάλα, δίνοντας… πάσα στον Σάπονιτς, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, με το γκολ να κρίνεται αντικανονικό καθώς ήταν αρκετοί συμπαίκτες του εκτεθειμένοι.

Στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός αναπτύχθηκε από το κλέψιμο του Τικίνιο με τον Μασούρα να έχει την ευκαιρία να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση για την ομάδα του, όμως έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Τσόβαν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι “φιλοξενούμενοι” δεν κατάφεραν να αντισταθούν στην ασφυκτική πίεση της Σλόβαν, ο Σάπονιτς, με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και το παιχνίδι στην παράταση. Στο 90+7 Άμπενα και Τικίνιο, μετά από διαπληκτισμό δέχθηκαν αμφότεροι κίτρινη κάρτα, η δεύτερη για τον αμυντικό της Σλόβαν, που άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας του αγώνα.

Με πρόβλημα για τον Ολυμπιακό ξεκίνησε η παράταση καθώς ο Τικίνιο δεν μπορούσε να συνεχίσει και έγινε αλλαγή με τον Κανέ να περνά στον αγωνιστικό χώρο. Στα πρώτα λεπτά, ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας, με τη Σλόβαν να μειονεκτεί  αριθμητικά και να μην βιάζεται. Στο 111′  οι “ερυθρόλευκοι” παίρνουν ξανά το… κεφάλι στο παιχνίδι. Μετά από βαθιά μπαλιά του Εμβιλά και κεφαλιά του Μασούρα, ο Αγκιμπού Καμαρά, σκοράρει, βάζοντας την ομάδα του σε θέση πρόκρισης.

Το δεύτερο μέρος της παράτασης ξεκίνησε εφιαλτικά για τον Ολυμπιακό. Από τα πρώτα λεπτά οι “γηπεδούχοι” σκόραραν με τον Γκριν, μετά από κακή αντίδραση της άμυνας των “ερυθρόλευκων” φέρνοντας και πάλι το παιχνίδι στα ίσα. Οι Πειραιώτες πίεσαν, στα επόμενα λεπτά εκμεταλλευόμενοι το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, ψάχνοντας το γκολ που όμως δεν κατάφεραν να πετύχουν, οδηγώντας το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι.

H σειρά των πέναλτι:

Σλόβαν Μπρατισλάβας-Ολυμπιακός

Ραμίρεζ 1-0

Κούντε άουτ

Σάπονιτς 2-0

Μπουχαλάκης 2-1

Κούτσκα άουτ

Μασούρας 2-2

Γκριν 3-2

Άβιλα 3-3

Τσακβετάτζε απόκρουση Βάτσλικ

Βαλμπουενά 3-4

 

Γκολ: 54′ Ζίνκερνάγκελ, 111′ Αγκιμπού Καμαρά / 90+4’Σάπονιτς, 108′ Γκριν

Κίτρινες: 66′, 90+7’Αμπένα, 66′ Γκρίν, 90+2′ Κούτσκα / 66′ Κούντε, 66′ Σισέ, 97′ Τικίνιο

Κόκκινη: 90+7 Άμπενα

Δοκάρι: 90’+2′ Μασούρας

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Άβιλα, Μπα, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κούντε, Ζίνκερναγκελ (68′ Α. Καμαρά), Μασούρας και Ραντζέλοβιτς (80′ Μανωλάς), Ελ Αραμπί (68′ Τικίνιο) (91′ Κανέ)

Σλόβαν Μπρατισλάβας: Τσόβαν, Κασία, Αμπένα, Ντε Μάρκο (69′ Άγκμπο), Πάουσεκ (90′ Μεντβέντεφ), Κανκάβα (90′ Σάβριτς), Κούτσκα, Ζμρχαλ (85′ Ραμίρεζ), Τσακβετάτζε, Μπαρσεγιάν (69′ Σάπονιτς), Γκριν

Νεότερη Παλαιότερη