Πέθανε ο «Ουόρεν Μπάφετ της Ινδίας» – Είχε περιουσία 6 δισ. δολαρίων


Ο «βασιλιάς του χρηματιστηρίου» της Ινδίας, ο Ρακές Τζουντζουνουάλα, πέθανε σε ηλικία 62 ετών το πρωί της Κυριακής (14/08/2022), όπως το γραφείο του.

Ο δισεκατομμυριούχος Ινδός επενδυτής, επονομαζόμενος από τα ινδικά μέσα

ενημέρωσης «ο Ουόρεν Μπάφετ της Ινδίας», μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Βομβάης γύρω στις 06:45 το πρωί αφού υπέστη καρδιακή ανακοπή. Ο θάνατός του διαπιστώθηκε μόλις έφθασε στο νοσοκομείο.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι τον χαρακτήρισε «αδάμαστο» και εξέφρασε τη θλίψη του για το θάνατό του με μήνυμά του στο Twitter, όπως έκαναν και άλλοι Ινδοί αξιωματούχοι. «Γεμάτος ζωή, γεμάτος πνεύμα και οξυδέρκεια, αφήνει πίσω του μια ανεξίτηλη κληρονομιά στον κόσμο των χρηματοοικονομικών», πρόσθεσε. «Ο Ρακές-τζι έφυγε έχοντας γύρω του την οικογένειά του και στενούς συνεργάτες», δήλωσε στο Ρόιτερς μέλος της οικογένειας. Ο «Μεγάλος Ταύρος της Νταλάλ Στριτ» -η Γουόλ Στριτ της Βομβάης- είχε περιουσία που υπολογίζεται σε 6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, καθώς και σημαντικά μετοχικά μερίδια σε 30 περίπου από τις σημαντικότερες ινδικές εταιρείες. Πρόσφατα είχε επενδύσει 35 εκατ. δολάρια για το 40% της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Akasa Air, η οποία πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη πτήση της.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Νεότερη Παλαιότερη