ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ: 220.000 voucher για θέατρα χειμερινής περιόδου 2022-2023

Στην κατάρτιση του προγράμματος της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) που αφορά τη χορήγηση voucher για θέατρα και παραστάσεις χειμερινής περιόδου 2022-2023.

Ειδικότερα, μέσω του προγράμματος που θα υλοποιηθεί κατά τη

χειμερινή θεατρική περίοδο 2022-2023, πρόκειται να δοθούν 220.000 voucher στους δικαιούχους. Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει δημοσιευθεί η προκήρυξη του προγράμματος για τις επιταγές αγοράς βιβλίων. Μέσω των ειδικών προγραμμάτων της ΔΥΠΑ θα δοθούν συνολικά 370.000 επιταγές.

Το ύψος της οικονομικής αξίας της επιταγής που αποτελεί την επιδότηση του δικαιούχου και των ωφελουμένων, ανέρχεται κατά μέγιστο όριο στα 15,00€ για τις κεντρικές σκηνές και στα 12,00€ για τις παιδικές σκηνές.

Ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος Επιταγών Θεάματος περιόδου 2022-2023 ορίζονται:

ασφαλισμένοι/-νες που συγκεντρώνουν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες από την ασφάλισή τους στον eΕΦΚΑ λόγω εξαρτημένης σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου με εισφορές υπέρ των συνεισπραττόμενων κλάδων της ΔΥΠΑ ή/και τη χορήγηση ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας του άρθρου 142 του ν.3655/2008, όπως ισχύει, ή /και τη χορήγηση τακτικής επιδότησης ανεργίας με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις ή/και επιδόματος μακροχρονίως ανέργων της περ. ΙΙΙ της υποπ. 1 της παρ. ΙΑ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012,

άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων της ΔΥΠΑ, που έχουν συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον τεσσάρων (4) μηνών.

Ως «Ωφελούμενοι» του προγράμματος χορήγησης Επιταγών Θεάματος ορίζονται:

  • τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας τριών ετών και άνω, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών ή του άλλου γονέα,
  • οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών, όπως αποδεικνύονται από αυτεπάγγελτη αναζήτηση από αρμόδιο δημόσιο φορέα ή όπως η Δημόσια Πρόσκληση ορίσει. Κρίσιμος χρόνος συνδρομής της προϋπόθεσης ενεργού ασφαλιστικής ικανότητας είναι η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί κατά τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2022-2023.

Ο αριθμός των δικαιούχων και των ωφελούμενων του προγράμματος ανέρχεται κατ’ ανώτατο όριο σε 220.000 ανάλογα με τον αριθμό των παρόχων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και των προσφερομένων ανά πάροχο θέσεων. Ο αριθμός των ωφελουμένων ηλικίας 3-10 ετών δεν είναι δυνατόν να υπερβαίνει τον προσφερόμενο αριθμό θέσεων για παιδικές παραστάσεις.

Ο ακριβής αριθμός των δικαιούχων – ωφελουμένων θα προκύψει μετά την κατάρτιση του Οριστικού Μητρώου Παρόχων.


Πηγή
Νεότερη Παλαιότερη