Συζήτηση για την αειφόρο ανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας


Στο πλαίσιο του Ερευνητικού Έργου (ΑΕΙ) «Αειφόρος Ανάπτυξη Λιγότερο Αναπτυγμένων Περιοχών με τη Δημιουργία Νέων Τουριστικών Πόρων και Προϊόντων μέσω Ανάλυσης, Τεκμηρίωσης, Μοντελοποίησης, Διαχείρισης και Διατήρησης Πολιτιστικού Αποθέματος με χρήση Εφαρμογών ΤΠΕ», της Γενικής Γραμματείας Έρευνας Καινοτομίας (Α.Π.ΕΥΔΕ-ΕΤΑΚ 2976/17.06.2021) στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» ΕΣΠΑ 2014-2020, στον Τομέα προτεραιότητας Πολιτισμός – Τουρισμός και Δημιουργικές Βιομηχανίες με συντονιστή το ΕΜΠ, με Επιστημονικά Υπεύθυνη την Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΜΠ & Μέλος ΔΕ ΤΕΕ κα Αντωνία Μοροπούλου σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας με τον Πρόεδρό του κο Γιώργο Στασινό θα πραγματοποιηθεί Σύσκεψη-συζήτηση εργασίας με θέμα :

«Αειφόρος Ανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας με την Δημιουργία Νέων Τουριστικών Πόρων και Προϊόντων μέσω Ανάλυσης, Τεκμηρίωσης, Μοντελοποίησης, Διαχείρισης και Διατήρησης Πολιτιστικού Αποθέματος με χρήση Εφαρμογών των Τεχνολογιών της Πληροφορικής».

Θα συζητηθούν οι άμεσες δυνατότητες που θα μπορούσε να προσφέρει το πρόγραμμα ΑΕΙ στην ανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας.

Η Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022 και ώρα 12.00 μ.μ. – 14.00 μ.μ. στη Ναύπακτο (Αίθουσα Τσώνη – Παραλία Ψανής )

και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

https://www.youtube.com/watch?v=4OO4hlRCz-c

Καλωσόρισμα θα απευθύνουν ο φιλοξενών Δήμαρχος Ναυπακτίας, κ. Β. Γκίζας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κος Ν.Φαρμάκης και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, κος Σ. Μπλέτσας. Την έναρξη θα κηρύξει ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κος Γ. Στασινός. Την εισήγηση θα παρουσιάσει εκ μέρους του Ε.Μ.Π. η Επιστημονικά Υπεύθυνη Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΜΠ & Μέλος ΔΕ Τ.Ε.Ε., κα Μοροπούλου Αντωνία.

Στη σύσκεψη θα παρευρεθούν η Υφυπουργός Τουρισμού κα Σ. Ζαχαράκη, ο Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κος Ε. Μπακογιάννης, ο Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών κος Δ. Παπαγιαννίδης, Βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, η Έφορος Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας κα Ο. Βικάτου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κος Θ. Βασιλόπουλος, ο Δήμαρχος Δωρίδας κος Γ. Καπεντζώνης, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κος Ι. Τριανταφυλλάκης, ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας κος Γ.Κατσούλας.

Θα συμμετέχουν επίσης εκπρόσωποι παραγωγικών και αναπτυξιακών φορέων της Αιτωλοακαρνανίας.

29dytika.gr

Νεότερη Παλαιότερη