Εκδηλώσεις για την ημέρα των μουσείων - Τετάρτη 18 Μαΐου


 Την Τετάρτη 18 Μαΐου γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Μουσείων, όπως ορίζεται από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία. Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων καθιερώθηκε το 1977, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό στα μουσεία όλης της χώρας. Ο φετινός εορτασμός φέρει τον τίτλο «Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ».

Στο πλαίσιο αυτό, σας ενημερώνουμε πως η Εφορείας μας διοργανώνει εκδηλώσεις, που διαμορφώνονται ως εξής:

1. «ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου». Σκοπεύοντας την προβολή της δύναμης ενός περιφερειακού, αλλά σύγχρονου Μουσείου, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, το άνοιγμα νέων οριζόντων και την οικοδόμηση καλύτερου μέλλοντος για τις νεώτερες γενιές της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο, οι ξεναγήσεις απευθύνονται σε ευρύ κοινό ενηλίκων, αλλά και μαθητών. (Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου).

2. «Μυθικοί ήρωες της Αιτωλίας». Αφήγηση μύθων, που γέννησε και έθρεψε η αιτωλική γη. Το δώρο του Διονύσου στον Αιτωλό βασιλιά, η πάλη του Ηρακλή με τον Αχελώο, το μυστικό του Ανήλιαγου. Αφήγηση: Νίκη Κάπαρη. Τραγούδι, μουσική με αρχαία λύρα: Γιάννης Ψειμάδας. (Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο).

3. «Αιτωλοί και Ακαρνάνες: δυο λαοί – μια ιστορία», εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ομάδες ΚΑΠΗ και ΑμΕΑ. (Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο).

4. «ΕΥΡΩΠΗ, ΛΗΔΑ, ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ. Η Μαγεία των μύθων στην αίθουσα λατρείας του αρχαιολογικού μουσείου Λευκάδος». Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Γ, Δ΄ Τάξης Δημοτικού. Το πρόγραμμα θα διερευνήσει το φαινόμενο των μεταμορφώσεων στην ελληνική μυθολογία. (Αρχαιολογικό Μουσείο Λευκάδας).

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με την:
κα Φραγκούλα Γεώρμα, 26310- 55654 (για ξεναγήσεις στο αρχ. Μουσείο Θέρμου)
κα Δήμητρα Γαβρίνα, 26310-26068 (για δράσεις στο Ξενοκράτειο αρχ. Μουσείο)
κα Βίβιαν Στάικου, 26310-55654 (για δράση στο αρχ. Μουσείο Λευκάδας)

Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδας

29dytika.gr

Νεότερη Παλαιότερη