Έκθεση του Δήμου Φλέσσα στο COCO-MAT Athens BC

 


Δελτίο Τύπου
«Ελληνικός πολιτισμός: μία εικαστική σύνοψη»
του Δήμου Φλέσσα στο ξενοδοχείο COCO-MAT Athens BC

Στον χώρο υποδοχής του ξενοδοχείου Athens BC της COCO-MAT και υπό την αιγίδα της επιτροπής 21 εγκαινιάζεται η πολυπρισματική επετειακή εικαστική έκθεση του αρχιτέκτονα Δήμου Φλέσσα. Πρόκειται για μια εικαστική σύνοψη του ελληνικού πολιτισμού, που θα φιλοξενείται στο εμβληματικό ξενοδοχείο στην οδό Φαλήρου 5 στην Αθήνα, από τις 06 Απριλίου έως τις 06 Μαΐου.

Η υψηλή αισθητική του χώρου και της θέσης του ξενοδοχείου σε συνδυασμό με την έκθεση σαν σύνοψη των τριών φάσεων της ελληνικής ιστορίας δένουν αρμονικά σε μία πρωτοποριακή έκθεση. Η αρχαιότητα, η ορθοδοξία με την βυζαντινή εικονογραφία, και η σύγχρονη εποχή, αποτυπώνονται πάνω σε ζωγραφικά και γλυπτικά έργα με μια εκφραστικότητα, ικανή να μας οδηγήσει κατ' ευθείαν στην αναβίωση της Ελληνικής μας ταυτότητας, μέσω της επετειακής αυτής χρονιάς.         

Η γεωμετρική σχηματοποίηση στην ζωγραφική και η συραφική τεχνική στη γλυπτική, δίνουν ένα Ελληνικό και ταυτόχρονα πανανθρώπινο στίγμα, που μαζί με την προσωπική ιδιοσυγκρασία και το πνευματώδες ύφος, κατευθύνουν σε μια νέα και αισιόδοξη φάση της ζωής της χώρας μας. Το μήνυμα στο μπουκάλι που υπάρχει στα έργα, παραπέμπει στις διαχρονικές αξίες της φυλής μας. Είναι ένας ύμνος στη ζωή, στον πολιτισμό και παράλληλα ένας «αχός» αφύπνισης και επαγρύπνισης.

Όπως αναφέρει ο αρχιτέκτονας και δημιουργός της έκθεσης, Δήμος Φλέσσας: «Η επετειακή χρονιά και η έκθεση, είναι μια αφορμή για ενδοσκόπηση, και ο ανθρωπότυπος πέρα από την οικουμενικότητα του και μαζί με όλο το πνεύμα της έκθεσης, βοηθά στο να αναδυθούν οι τοπικές καταβολές, και αρετές της χώρας, ώστε να συνεχίσουμε την πορεία μας με τις ίδιες διαχρονικές αξίες, και μέσα από ατραπούς αντάξιες των προγόνων μας.»

Νεότερη Παλαιότερη