Το Ουκρανικό και το συμφέρον της χώρας

 


Δελτίο Τύπου 
 
Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2022

 

Το Ουκρανικό και το συμφέρον της χώρας
 
Πόλεμος στην Ευρώπη, στον 21ο αιώνα, είναι αταβιστική ανορθογραφία. Μια ήπειρο, που εδώ και 70 χρόνια, είχε περάσει σε μια άλλη φάση του πολιτισμού, ο Πούτιν την επιστρέφει στην εποχή του νόμου της ζούγκλας.

Βεβαίως υπήρξαν οι μελανές εξαιρέσεις: η εισβολή στην Κύπρο και οι βομβαρδισμοί στη Σερβία. Όμως, ήταν φανερό πως το σύνολο του Δυτικού κόσμου, κυβερνήσεις και πολίτες, τουλάχιστον στην Ευρώπη, είχαν αποκηρύξει την αιματοχυσία ως μέσο επίλυσης διαφορών, ακόμα και έντονων.

Βεβαίως, ο Πούτιν είχε δείξει από νωρίς τις διαθέσεις του, στην Οσετία και στην Κριμαία, με τη Δύση να αντιδράει εντελώς χλιαρά. Ίσως και τώρα να περίμενε κάτι ανάλογο. Όμως η Δύση “ξύπνησε”. Κατάλαβε, προφανώς, πως η βουλιμία του δικτάτορα με δημοκρατικό προσωπείο θα είχε και επόμενο “μενού”.

 

 

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ μολονότι γνωρίζει πως σε μια ένταση δεν υπάρχουν καλοί και κακοί, και για τις προστριβές στην περιοχή έχουν διαχρονικό μερίδιο ευθύνης και οι δύο πλευρές, δηλώνει πως σε καμμία περίπτωση τα όπλα δεν πρέπει να αντικαθιστούν τις διαπραγματεύσεις και τους θεσμούς, που έχει δημιουργήσει η ανθρωπότητα, για να επιλύει διαφορές και να προλαμβάνει τραγωδίες.

Γι’ αυτό, καταδικάζει απερίφραστα την εισβολή της Ρωσίας και τον αναθεωρητισμό που αυτή αντιπροσωπεύει. Τα σύνορα των κρατών πρέπει να είναι απαραβίαστα. Τα κράτη, με σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας τους, πρέπει να έχουν το δικαίωμα να καθορίζουν τα ίδια τις σχέσεις και τις συμμαχίες τους.  

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ εκφράζει την αλληλεγγύη της σε όσους πλήττονται από αυτόν τον πόλεμο: στον λαό και την ηγεσία της Ουκρανίας, αλλά και σε όσους Ρώσους στρατιώτες υποχρεώθηκαν να διεξάγουν έναν πόλεμο στον οποίο αντιτίθενται συναισθηματικά και ηθικά.  

Αισθάνεται βαθειά οδύνη για τις ανθρώπινες απώλειες και για το ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Συμπαρίσταται στους ομογενείς που κρατούν αναμμένη τη δάδα του Ελληνισμού στην περιοχή, εδώ και αιώνες.  

Χαιρετίζει την, επιτέλους, σθεναρή απάντηση της Δύσης. Ελπίζει αυτή να έχει συνέχεια και να οδηγήσει στη περαιτέρω ευρωπαϊκή ενοποίηση με ενιαίο στρατό και αμυντικό δόγμα, το οποίο θα πρέπει να περιλαμβάνει το σύνολο των ανατολικών συνόρων της Ευρώπης και τη ρητή διαβεβαίωση της Ε.Ε. πως οποιαδήποτε απειλή και απόπειρα αναθεωρητισμού θα αντιμετωπίζεται με την ίδια αποφασιστικότητα.

 

 

Τον Φεβρουάριο του 2021 η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ του Θάνου Τζήμερου και η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ του Φαήλου Κρανιδιώτη αποφάσισαν να συμπράξουν στις επόμενες εθνικές εκλογές, με κύρια προτάγματα την υλοποίηση των ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων, την απελευθέρωση της Οικονομίας από τα δεσμά του κεντρικού σχεδιασμού και την προστασία της χώρας από την ισλαμική απειλή. Η σύμπραξη ονομάζεται «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» και επικεφαλής είναι ο Θάνος Τζήμερος.
Νεότερη Παλαιότερη