Τηλεδιάσκεψη με θέμα την διοργάνωση μεγάλου αθλητικού γεγονότος και την παρουσίαση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τον Αθλητισμό


 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ

(Π.Ε.Δ.) ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δελτίο Τύπου

 

Τηλεδιάσκεψη με θέμα την διοργάνωση μεγάλου αθλητικού γεγονότος και την  παρουσίαση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τον Αθλητισμό

 Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για την πορεία του Αθλητισμού, τόσο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά και σε εθνικό επίπεδο, ήταν η παρουσίαση που είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκης στα πλαίσια τηλεδιάσκεψης που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Αθλητισμού με προσκεκλημένους την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καθώς και την Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας και όλων των Δημάρχων.

Ο Υπουργός ανήγγειλε την διοργάνωση μεγάλης πολυδύναμης εκδήλωσης στις 8,9 και 10 Απριλίου στο Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο ‘’ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΦΑΛΟΣ’’ με θέμα

‘’Παρουσίαση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τον Αθλητισμό’’

Στα πλαίσια της παραπάνω διοργάνωσης θα αναπτυχθούν τρεις ενότητες:

  • Διοργάνωση Συνεδρίου με αντικείμενο την αξιοποίηση του αθλητισμού ως μοχλός ανάπτυξης της ΠΔΕ μέσα από τις παρακάτω θεματικές ενότητες:
  1. Το αποτύπωμα της αθλητικής επιτροπής με την παρουσία διαχρονικών προσωπικοτήτων στον αθλητισμό τόσο στον χώρο των διοργανώσεων όσο και αγωνιστικά
  2. Παρουσίαση του οράματος για την ανάπτυξη του Αθλητισμού της Δυτικής Ελλάδας
  3. Παρουσίαση του νέου θεσμικού πλαισίου που αφορά το σύνολο του αθλητισμού στην χώρα μας
  4. Ειδική συνεδρία για την καταπολέμηση φαινομένων χειραγώγησης φαρμακοδιέγερσης και οπαδικής βίας
  5. Η παρουσίαση του εθελοντισμού ως βασικός πυλώνας για την ανάπτυξη του αθλητισμού
  6. Το μέλλον και οι προοπτικές ανάπτυξης του αθλητισμού σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο
  7. Αναβάθμιση υποδομών με ειδική αναφορά στις αθλητικές υποδομές της ΠΔΕ
  8. ‘’Ο λόγος στους αθλητικούς φορείς’’ – μια ευκαιρία να τοποθετηθούν όλα τα αθλητικά σωματεία της περιοχής
  • Διοργάνωση Έκθεσης με δυνατότητα τα αθλητικά σωματεία να παρουσιάσουν το έργο και τις δράσεις του σε εκθεσιακά περίπτερα.
  • Διοργάνωση Δράσεων
  • Διοργάνωση πρωτότυπων και καινοτόμων events με την χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας όπως προσομοίωση του ράλλυ Ακρόπολης, ποδηλατοδράσεις και πολλές άλλες δραστηριότητες που θα προσφέρουν μεγάλη χαρά στα παιδιά , τους νέους αλλά και όλη την οικογένεια

Πολύ σημαντικό είναι ότι η αφετηρία όλων αυτών των διοργανώσεων που θα υλοποιηθούν και στις 13 Περιφέρειες της χώρας είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως δείγμα σεβασμού και ευαισθησίας του Υπουργείου Αθλητισμού προς την Αρχαία Ολυμπία από την οποία ξεκίνησε το Παγκόσμιο Αθλητικό γίγνεσθαι.

Ο Περιφερειάρχης κ. Ν. Φαρμάκης χαιρέτησε με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία του Υπουργού δηλώνοντας ότι θα συμμετέχει ενεργά. Πρότεινε επίσης να εντοπιστούν και να αναδειχθούν οι φυσικές πίστες που υπάρχουν στην Δυτική Ελλάδα που απαιτούνται για συγκεκριμένα αθλήματα και δεν έχουν ακόμα αξιοποιηθεί.  Επιπλέον πρότεινε στο Υπουργό να συμπεριλάβει με πρόσκληση για ενεργό συμμετοχή στο Συνέδριο τους tour-operators που είναι εξειδικευμένοι με αθλητικές διοργανώσεις.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας κ. Α. Παπαδόπουλος , ο οποίος είχε αναλάβει την τοπική διοργάνωση και τον συντονισμό την τηλεδιάσκεψης , ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των Δημάρχων τον Υπουργό για την πρωτοβουλία του. Στην τοποθέτησή του τόνισε την δυνατότητα ανάδειξης του κάθε συγκριτικού πλεονεκτήματος των περιοχών των Δήμων συνδέοντας τον αθλητισμό με την τοπική ανάπτυξη της κάθε περιοχής.

Στην συνέχεια τον λόγο πήραν και άλλοι Δήμαρχοι εκφράζοντας την υποστήριξή τους αλλά και θέτοντας παραμέτρους που συνδέονται με κακοδαιμονίες του αθλητισμού και οι οποίες θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν κατά τον νέο σχεδιασμό ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον.

Τελειώνοντας συμφωνήθηκε για την δημιουργία ομάδας προετοιμασίας του μεγάλου αυτού αθλητικού γεγονότος με την συμμετοχή εκπροσώπων του Υπουργού , των Επιμελητηρίων, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας. Ο Πρόεδρος της  Π.Ε.Δ.Δ.Ε. κ. Παπαδόπουλος δεσμεύθηκε να συγκαλέσει άμεσα διευρυμένο διοικητικό συμβούλιο με την παρουσία όλων των Δημάρχων προκειμένου έγκαιρα να προετοιμαστούν και να ωριμάσουν τις προτάσεις τους για την συμμετοχή τους στην επικείμενη διοργάνωση.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΗΣ Π.Ε.Δ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Νεότερη Παλαιότερη