Η ανακύκλωση γυαλιού στο Αγρίνιο

 


Η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης εφιστά την προσοχή στους δημότες σχετικά με τη χρήση του μπλέ κώδωνα. Το τελευταίο διάστημα, από τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, έχουν καταγραφεί περιστατικά μη ορθής χρήσης των συγκεκριμένων κάδων.

Καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία ανακύκλωσης γυάλινων συσκευασιών και να συμβάλλουν καθοριστικά στην κοινή προσπάθεια με πολύπλευρα οφέλη για όλους.

ΤΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΜΠΛΕ ΚΩΔΩΝΑ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΓΥΑΛΙΝΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ που καταναλώνονται στην επιχείρησή μας ή στο σπίτι μας. Δηλαδή:
• Γυάλινα Μπουκάλια από νερό, γάλα, αναψυκτικά, κρασιά, αλκοολούχα ποτά κα.
• Γυάλινες συσκευασίες και βαζάκια από χυμούς, τρόφιμα, γλυκά, μέλι, καλλυντικά, αποσμητικά κα.

ΔΕΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΠΛΕ ΚΩΔΩΝΑ
• Υλικά που είναι γυάλινα αλλά δεν αποτελούν γυάλινη συσκευασία:
π.χ. ποτήρια, πιάτα, βάζα, τζάμια, καθρέπτες, φανάρια, τασάκια, κούπες κ.α
• Υλικά που είναι συσκευασίες αλλά δεν είναι γυάλινες: πλαστικές, χάρτινες, αλουμινένιες, λευκοσιδηρές. ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟ
• Υλικά που ανήκουν σε άλλα Συστήματα ανακύκλωσης:
μπαταρίες, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, ελαστικά αυτοκινήτων
• Άλλα απορρίμματα που είτε πρέπει να τα απορρίψουμε στα κοινά σκουπίδια είτε να αναζητήσουμε άλλους τρόπους αξιοποίησής τους:
υπολείμματα τροφών, οικοδομικά υλικά, χώματα, χόρτα, ρούχα, παπούτσια κ.α.

Τα σημεία που έχουν τοποθετηθεί μπλέ κώδωνες μπορείτε να τα δείτε στο agrinio.gov.gr στο «ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΗ – ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ».

«Η επιτυχία του προγράμματος στηρίζεται στη συμμετοχή και τη συμβολή όλων μας. Δεν επιτρέπεται να πετάμε τα σκουπίδια μας στους κώδωνες. Υπάρχουν σημεία σε όλο τον Δήμο όπου μπορούν οι δημότες να εναποθέτουν τις γυάλινες συσκευασίες.

Σε περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε αίτημα σχετικό με το πρόγραμμα ανακύκλωσης, και τη διαχείριση απορριμμάτων μπορούν οι δημότες να απευθύνονται στην γραμμή εξυπηρέτησης του πολίτη 15194», ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χριστόφορος Παπαδημητρίου.

Πληροφορίες: Δ/νση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Δαγκλή 25 & Παπαϊωάννου, dka@agrinio.gr

29dytika.gr

Νεότερη Παλαιότερη